Η Τζ. Μπλούμφλιντ στον ΑΘΗΝΑ984

Η πρέσβης της Αυστραλίας στην Ελλάδα, Τζένη Μπλούμφιλντ, μίλησε στις 25/9 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τους Νεκτάριο Νώτη και Γιάννη Παπαγεωργίου.

Μεταξύ άλλων, είπε:

«Δεν έχει σημειωθεί κάποια σημαντική αύξηση στον αριθμό μεταναστών. Μιλάμε για μερικές εκατοντάδες ανθρώπων... Πρόσφατα διαπιστώσαμε -και αυτό είναι εντελώς θετικό-, μια μικρή αύξηση στον αριθμό Ελλήνων φοιτητών. Αυτό το ενθαρρύνουμε, διότι έχουμε καλά πανεπιστήμια... Στη φετινή ΔΕΘ είχαμε σημαντική

παρουσία από την Αυστραλία και από επιχειρήσεις για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, δεκαετίες θα έλεγα. Τη συμμετοχή της Αυστραλίας την οργάνωσε το Επιχειρηματικό Συμβούλιο Ελλάδας - Αυστραλίας. Ένας νέος φορέας και μάλιστα ο πρώτος που έχει υπάρξει ποτέ στην Ελλάδα, ο οποίος ασχολείται με τη σχέσεις με την Αυστραλία. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, διότι πιστεύω ότι πρέπει να υπάρχει στην Ελλάδα ένας τέτοιος φορέας που να προωθεί τις σχέσεις με την Αυστραλία. Ήταν μια συμβολική και ουσιαστικά σημαντική παρουσία στη ΔΕΘ. Είχαμε αρκετές εταιρίες σε διάφορους τομείς... Η παρουσία της Αυστραλίας στη ΔΕΘ ήταν ένα ακόμα βήμα στην αυξημένη κινητικότητα, που ήδη σημειώνεται στις διμερείς σχέσεις. Έχουν γίνει αρκετές επιχειρηματικές αποστολές και από τις δύο χώρες. Συμμετοχή ελληνικών εταιριών, επί δύο συνεχόμενα έτη, σε μεγάλη έκθεση τροφίμων πέρυσι στη Μελβούρνη και φέτος στο Σίδνεϊ. Ήταν περίπου δεκαπέντε ελληνικές εταιρίες τροφίμων με μεγάλη επιτυχία. Επίσης, έχουν πραγματοποιηθεί, από το Επιχειρηματικό Συμβούλιο σε συνεργασία με την πρεσβεία μας, πολλές εκδηλώσεις δικτύωσης, ενημέρωσης, σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Οπότε, υπάρχει αυτή η κινητικότητα. Την έχουμε καλλιεργήσει και είναι πολύ σημαντικό να πετύχει. Θα ήθελα να καλέσω τους επιχειρηματίες και τους φίλους της Αυστραλίας και της Ελλάδας να στηρίξουν αυτή την πρωτοβουλία του επιχειρηματικού συμβουλίου και να αξιοποιήσουν αυτό το νέο φορέα που πιστεύω είναι προς όφελος και των δύο χωρών».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα