Η Σερβία για το South Stream

Η κυβέρνηση κάνει ό,τι χρειάζεται για την έναρξη κατασκευής του έργου του αγωγού φυσικού αερίου South Stream, υπογράμμισε η υπουργός Ενέργειας της Σερβίας, Ζόρανα Μιχαΐλοβιτς, διαψεύδοντας φήμες που δημοσίευσαν ορισμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης σύμφωνα με τις οποίες, τίθενται εμπόδια στην υλοποίηση του έργου, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων "Τανγιούνγκ".

Τους τελευταίους πέντε μήνες υιοθετήσαμε το νόμο για το έργο και για την απαλλοτρίωση της γης, εξέλιξη χωρίς την οποία θα ήταν τεχνικά αδύνατη

η κατασκευή του έργου, ανέφερε η υπουργός, σε δηλώσεις της στην καθημερινή εφημερίδα του Βελιγραδίου "Πολίτικα".

Τόνισε δε, ότι η κυβέρνηση εξασφάλισε ποσό 170 εκ. ευρώ από τον προϋπολογισμό του 2013 για την έναρξη της απαλλοτρίωσης εκτάσεων γης, απ' όπου θα "περάσει" ο αγωγός φυσικού αερίου.

Η ίδια σημείωσε ότι η Σερβία περιμένει το "πράσινο φως" για την κατασκευή του (τμήματος) του αγωγού South Stream.

Ερωτηθείς εάν ο επικεφαλής της ρωσικής εταιρείας Gazprom Αλεξέι Μίλερ έκανε λόγο για καθυστέρηση στην κατασκευή του έργου στη διάρκεια της επίσκεψης του στη Σερβία την περασμένη εβδομάδα, η κ. Μιχαΐλοβιτς το διέψευσε, αναφέροντας ότι ο κ. Μίλερ επανέλαβε ότι η εξέλιξη του έργου πραγματοποιείται με βάση το χρονοδιάγραμμα που έχει οριστεί.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα