Η Σ. Βούλτεψη στον ΑΘΗΝΑ984

Η κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, μίλησε στις 3/7 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τους Νεκτάριο Νώτη και Γιάννη Παπαγεωργίου.

Μεταξύ άλλων είπε:

* Για τη θέση της κυβέρνησης για ΔΕΗ και Α. Τσίπρα:

«Έχουμε πει ότι η κυβέρνηση έχουμε θα διασφαλίσει το δημόσιο συμφέρον. Δεν χρειάζεται υποδείξεις... Είναι γνωστό και δεδομένο ότι μια κυβέρνηση, η οποία κυβερνά και στηρίζεται σε δεδηλωμένη, διασφαλίζει το δημόσιο συμφέρον.
Να γίνουν, δηλαδή, διακοπές ρεύματος μέσα στο καλοκαίρι ενώ περιμένουμε 20 εκατομμύρια τουρίστες, επειδή ο κ. Τσίπρας έχει εσωκομματική αντιπολίτευση; Όχι».

Δημοσιογράφος: Αυτό που ακούμε για επιστράτευση είναι στο τραπέζι;

Σ. Βούλτεψη: «Είναι προσωπικά υπεύθυνος ο κ. Τσίπρας αν υποστεί οποιαδήποτε βλάβη η οικονομία της χώρας και οι Έλληνες. Επομένως, εμείς πρέπει να διασφαλίσουμε ότι δεν θα συμβεί η καταστροφή της χώρας, διότι όλοι ξέρουμε τι σημαίνει διακοπές ρεύματος. Αν ο κ. Τσίπρας για να ξεπεράσει τα εσωκομματικά του προβλήματα, θεωρεί ότι πρέπει να βυθίσει μια ολόκληρη χώρα στο χάος, εμείς δεν μπορούμε να του το επιτρέψουμε αυτό».

* Για τους λόγους ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ:

«Οι φορολογούμενοι πληρώνουν ΔΕΗ και είναι Έλληνες πολίτες, οι οποίοι ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Έχουν αποφασίσει και αποτελεί στρατηγική τους επιλογή ν' ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία αποκρούει τα μονοπώλια. Δεν είναι τωρινό το πρόβλημα αυτό. Δεν θέλει μονοπώλιο σε κανένα τομέα... Αυτή είναι η απόφαση της, πιστεύοντας ότι με αυτό το τρόπο -και το έχει πετύχει σε πολλές χώρες- ενισχύει τον ανταγωνισμό και ρίχνει τις τιμές προς όφελος των πολιτών της. Δεν θα καθίσουμε να το θέσουμε σε συζήτηση. Είμαστε στην Ευρωπαϊκή Ένωση και θα δεχθούμε ότι αυτές οι κοινές αρχές υπάρχουν, δηλαδή ο ανταγωνισμός και το όχι στα μονοπώλια. Είναι το πιο κάθετο όχι που έχει πει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Πιο κάθετα το είπε η Ευρωπαϊκή Ένωση απ' ότι το κομουνιστικό κόμμα».

Δημοσιογράφος: Αυτή, να υποθέσω, είναι και η απάντηση σας στον κ. Τσίπρα που θέλει δημοψήφισμα για το συγκεκριμένο θέμα;

Σ. Βούλτεψη: «Ο κ. Τσίπρας έχει πρόβλημα. Θέλει να παρασύρει τη χώρα σε μια περιπέτεια, επειδή έχει εσωτερικό πρόβλημα. Δεν θα το πετύχει. Υπάρχουν οκτώ κείμενα και δηλώσεις αμφισβήτησης της ηγεσίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α ,δηλαδή του κου Τσίπρα και της ομάδας που έχει γύρω του, μέσα σε 15 μέρες. Τι άλλο θέλει; Βγήκε και προχθές η πλατφόρμα 2010. Ο κ. Λαφαζάνης έχει πάρει το λόγο στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α, εκείνος δίνει τον τόνο. Αν δεν είχαν τη στήριξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αυτοί οι οποίοι διέκοπταν τα διοικητικά συμβούλια της ΔΕΗ, που ήταν εισηγμένη εταιρία... Σας θυμίζω όταν έμπαινε ο Φωτόπουλος και οι άλλοι μέσα και διέκοπταν. Γίνονται αυτά πουθενά στο κόσμο; Ποιοι είναι;... Θα λειτουργήσει ο ανταγωνισμός, διότι τώρα υπάρχει μια εταιρία. Έχουν διασφαλιστεί οι θέσεις εργασίας. Θα σας πω τι κάνει μια χρεοκοπία και δεν υπάρχει καμία θέση εργασίας. Διότι ο κ. Τσίπρας μας έλεγε μακάρι να ήμασταν Αργεντινή, το θυμάστε; Χτες η Αργεντινή πήρε αναστολή χρεοκοπίας για ένα μήνα. Χρεοκοπεί ξανά. Τι θέλετε να πούμε; Οι θέσεις εργασίας διασφαλίζονται και μεταβιβάζεται ολόκληρο το προσωπικό, τα ασφαλιστικά και τα εργασιακά δικαιώματα. Έχουν πετύχει δηλαδή το ανώτατο όσον αφορά τη διασφάλιση των εργαζομένων των μελών που προστατεύουν και πάνε να μας πουν αν θα κάνουμε μια στρατηγική επιλογή και μάλιστα με οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Δημοσιογράφος: Μετά από πόσες μέρες θα αναλάβετε δράση για τη προστασία των συμφερόντων της οικονομίας και της χώρας, όπως λέτε;

Σ. Βούλτεψη: «Μιλάμε για την περίπτωση των διακοπών. Διακοπές δεν μπορούν να γίνουν. Άμα ο τουρίστας πάει και θέλει το κλιματισμό σήμερα... Τελείωσε καταστράφηκε η χώρα. Δεν μπορούν ν' αποφασίζουν αυτοί οι κύριοι, οι οποίοι είχαν του κόσμου τα προνόμια... Αυτά είναι οι νίκες του συνδικαλισμού;».

Δημοσιογράφος: Δηλαδή αν σήμερα προκύψει οποιοδήποτε πρόβλημα, αναλαμβάνετε δράση;

Σ. Βούλτεψη: «Ναι και αναλαμβάνει την ευθύνη ο κ. Τσίπρας προσωπικά».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα