Η Σ. Κυργιανέ - Ευφραιμίδη στον ΑΘΗΝΑ984

Η υποψήφια βουλευτής στο κόμμα SPD (το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα της Γερμανίας), Στέλλα Κυργιανέ - Ευφραιμίδη, μίλησε στις 18/9 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τους Νεκτάριο Νώτη και Γιάννη Παπαγεωργίου.

Μεταξύ άλλων, είπε:

«Ο προσωπικός εκλογικός μου αγώνας έχει πάει πολύ καλά. Με στηρίζουν όλα τα μεγάλα ονόματα της περιοχής μου (Βάδη - Βυρτεμβέργη) και έχω πολλές ελπίδες... Έχουμε κάνει συζητήσεις για την Ελλάδα, αλλά δεν αποτελεί το κυρίαρχο θέμα.

Όταν είχαμε πολιτικές εκδηλώσεις και μετά κάναμε πολιτικές συζητήσεις με τον κόσμο, πάντα ασχολούμασταν με το θέμα της ευρωπαϊκής κρίσης, τη σχέση μεταξύ Ευρώπης - Ελλάδας, αλλά δεν ήταν και το κυρίαρχο ζήτημα. Τα προβλήματα που απασχολούν τον μέσο Γερμανό είναι κοινωνικής φύσης. Δηλαδή τι θα γίνει με την φτώχεια σε άτομα μεγάλης ηλικίας, με τον κατώτατο μισθό, με την παιδεία και τα όρια συνταξιοδότησης. Φυσικά και ένα μεγάλο θέμα είναι αν θα καταφέρουμε στην Γερμανία να μπορέσουμε να έχουμε αιολική, ηλιακή κ.λπ. ενέργεια χωρίς χρήση ατομικής ενέργειας».

Δημοσιογράφος: Πόσο πιθανή είναι μια συγκυβέρνηση Μέρκελ - Στάινμπουργκ;

Σ. Κυργιανέ - Ευφραιμίδη: «Οι πιθανότητες αυτή τη στιγμή είναι δυστυχώς μεγάλες. Διότι τα ποσοστά των Πρασίνων αρχίζουν και πέφτουν, αλλά εμείς ως SPD δεν θέλουμε να κάνουμε την μεγάλη συγκυβέρνηση. Είχαμε τέτοια συγκυβέρνηση από το 2005 έως το 2009 και αποδείχθηκε κακή. Είχαμε μετά το χειρότερο αποτέλεσμα στην πορεία του SPD και για αυτό δεν είναι ο στόχος μας. Στόχος μας το αποτέλεσμα να είναι σταθερό, ώστε να μπορέσουμε να συγκυβερνήσουμε με τους Πράσινους. Αν οι SPD συνεργάζονταν με τους Πράσινους, θα γινόταν αλλαγή πολιτικής. Θα άλλαζε σίγουρα κάτι. Από την πρώτη στιγμή λέμε ότι η κατεύθυνση που πήρε η κυβέρνηση στο θέμα της ευρωπαϊκής κρίσης και της Ελλάδας ήταν λανθασμένη. Δεν βοήθησε και το αποτέλεσμα ήταν να αυξηθούν ραγδαία οι άνεργοι νέοι σε όλη την Ευρώπη. Η ελπίδα είναι να καταφέρουμε με κάθε τρόπο να κάνουμε κυβέρνηση εκτός EDU, για να μπορέσουμε να φέρουμε το θέμα της κρίσης στην Ελλάδα σε σωστή κατεύθυνση πάλι...
Πολλά σενάρια λένε ότι αν κερδίσει η κα Μέρκελ, μετά τις εκλογές θα αρχίσει να βγάζει σταγόνα - σταγόνα την πραγματικότητα προς τα έξω και θα αλλάξει την πολιτική της. Αν υπήρχε μια άλλη κυβέρνηση μετά τις 22 Σεπτεμβρίου, το μόνο σίγουρο είναι πως τότε θα υπήρχε μια καλή πολιτική για όλη την Ευρώπη, όχι μόνο για τα κράτη που ωφελούνται αυτή την στιγμή».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα