Η παρουσίαση του Τρινκιέρι

Η εποχή Αντρέα Τρινκιέρι άνοιξε στην Εθνική ομάδα με την επίσημη παρουσίαση του ως νέου ομοσπονδιακού τεχνικού, έδειξε συνειδητοποιημένος για το πού έχει έρθει και ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας.

Μεταξύ άλλων ο Ιταλός τεχνικός δήλωσε:

«Μια πολύ σημαντική λέξη για μένα είναι η εμπιστοσύνη. Τους εμπιστεύομαι και σας ζητώ να με εμπιστευτείτε. Τίποτα δεν είναι δωρεάν και το ξέρω, αλλά νιώθω την ευθύνη.

Τώρα περιμένουμε να τελειώσει μία δύσκολη σεζόν, αλλά αυτοί οι τρεις συνεργάτες μου έχουν τα πάντα υπό έλεγχο. Είμαστε τυχεροί γιατί το 90% των παικτών μας

παίζουν στην Ευρωλίγκα ή το Eurocup και μπορούμε να τους παρακολουθούμε».

«Ξέρω πως δεν μπορώ να αρέσω σε όλους. Το καταλαβαίνω αυτό. Όμως πρέπει να ξέρετε πως είμαι τυχερός γιατί έκανα το πάθος μου επάγγελμα.

Δεν ξυπνάω στις πέντε το πρωί για να δουλέψω σε ένα εργοστάσιο. Το να είμαι προπονητής στην Εθνική ομάδα είναι τεράστια ευκαιρία. Πώς το κατάφερα αυτό; Πήρα μια ομάδα που ήταν εκτός Ευρωλίγκας για 30 χρόνια και μαζί καταφέραμε κάτι απίστευτο.

Πέρυσι φτάσαμε μία ανάσα από την πρόκριση στα προημιτελικά έχοντας μόνο δύο παίκτες που έχουν παίξει στην Ευρωλίγκα. Για να τα καταφέρεις στο μέλλον πρέπει να μάθεις από το παρελθόν. Και δεν μπορώ να ξεχάσω τι κάναμε με την Καντού.

Σε όλες τις χώρες είναι το ίδιο, αναγνωρίζουν περισσότερο τη δουλειά σου στο εξωτερικό παρά μέσα στην ίδια τη χώρα σου».

«Κάναμε πολύ σημαντικά πράγματα με το μπάτζετ που είχαμε και δεδομένου από πού ερχόμαστε. Θέλω να ευχαριστήσω και την Καντού που μου έδωσε αυτή την ευκαιρία. Θα δώσω το 100%, τον καλύτερο εαυτό μου. Δεν θα είναι εύκολο, γιατί τίποτα δεν είναι εύκολο.

Νιώθω τυχερός που γνώρισα τον κ. Βασιλακόπουλο. Στη ζωή υπάρχουν κάποιες παράξενες συναντήσεις. Κάναμε ‘κλικ’ πολύ γρήγορα, μέσα σε ένα λεπτό».

Keywords
Τυχαία Θέματα