Η' όμιλος

Στον όγδοο και τελευταίο όμιλο δεν υπάρχει το μεγάλο όνομα και η ομάδα φαβορί αλλά τα μέχρι στιγμής δεδομένα βάζουν σε ρόλο οδηγού το Βέλγιο.

Κατά πολλούς αναμένεται να είναι και η ευχάριστη έκπληξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Για να μπορέσει να τους... επιβεβαιώσει θα πρέπει να περάσει από τον όμιλο όπου έχει να αντιμετωπίσει και τις, Αλγερία, Νότια Κορέα και Ρωσία. Η ομάδα του Μαρκ Βίλμοτς διαθέτει παίκτες που θα ζήλευαν πολλά από τα φαβορί της διοργάνωσης.
Παίκτες με εμπειρία σε μεγάλα πρωταθλήματα και παίκτες πρωταθλητές. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι στα προκριματικά δεν είχε ούτε μία ήττα και πέρασε πρώτη με 26 βαθμούς σε 10 αγώνες.

Στο τέρμα θα βρίσκεται ο πρωταθλητής Ισπανίας με την Ατλέτικο, Κουρτουά, στην άμυνα ο πρωταθλητής με την Σίτι, Κομπανί, στην μεσαία γραμμή ο Αζάρ με τον Φελαϊνί και τον Βίτσελ, ενώ στην γραμμή κρούσης διαθέτει ποδοσφαιριστές όπως ο Λουκάκου και ο Μιραλάς. Με μεγάλη αγωνία αναμένεται η μάχη με την Ρωσία του Φάμπιο Καπέλο. Ο Ιταλός τεχνικός έχει δημιουργήσει ένα αξιόμαχο σύνολο που συνδυάζει εμπειρία με ποιότητα αλλά και την ιταλική σχολή του προπονητή της. Η “αρκούδα” πέρασε και αυτή σαν πρώτη τον όμιλο αφήνοντας στην δεύτερη θέση την Πορτογαλία την οποία και κέρδισε με 1-0 εντός έδρας.

Είναι η τρίτη φορά που οι Ρώσοι παίρνουν την πρόκριση για την τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου και ελπίζουν να είναι η πρώτη φορά που θα περάσουν και στους 16 της επόμενης φάσης. Όλα αυτά ενόψει και του επόμενου Μουντιάλ που θα γίνει στην έδρα τους, όπου και επιθυμούν να... κυνηγήσουν την μεγάλη διάκριση. Στον τελευταίο όμιλο βρίσκεται επίσης και η Νότιος Κορέα, που δηλώνει “Αγγλίδα” με το Μουντιάλ καθώς θα λάβει μέρος για όγδοη συνεχόμενη φορά. Στόχος, όπως δήλωσε και ο προπονητής της, Μίουνγκ-Μπο Χονγκ, είναι η πρόκριση στους 16 και όπλο της δεν είναι άλλο από την ταχύτητα. Στα μειονεκτήματά της, η απειρία καθώς τόσο ο προπονητής όσο και το σύνολο των ποδοσφαιριστών είναι νέοι σε ηλικία και χωρίς μεγάλες εμπειρίες.

Τον όμιλο... κλείνει η Αλγερία που θα προσπαθήσει να βάλει προβλήματα στους δύο Ευρωπαίους και στους Ασιάτες. Η ομάδα του πολύπειρου, Βαχίντ Χαλίλχοτζιτς “ίδρωσε” για να περάσει στα μπαράζ από την Μπουργκίνα Φάσο και για να έχει ελπίδες θα πρέπει να παρουσιάσει εικόνα... ομάδας. Διατηρεί αρκετά σφιχτή αμυντική γραμμή αλλά έχει προβλήματα στην δημιουργία φάσεων. Εκτός αποστολής έμεινε ο Ράφικ Τζιμπούρ, ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι αυτή είναι η τέταρτη συμμετοχή της Αλγερίας σε τελική φάση.

Το πρόγραμμα του ομίλου:

17/6 Βέλγιο - Αλγερία 19:00
18/6 Ρωσία - Νότια Κορέα 01:00
22/6 Βέλγιο - Ρωσία 19:00
22/6 Νότια Κορέα - Αλγερία 22:00
26/6 Νότια Κορέα - Βέλγιο 23:00
26/6 Αλγερία - Ρωσία 23:00
Keywords
Τυχαία Θέματα