Ζ όμιλος

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο έβδομος όμιλος που μπορεί να έχει φαβορί αλλά αναμένεται “σφαγή” για τα δύο εισιτήρια της πρόκρισης. Γερμανία, Πορτογαλία, ΗΠΑ και Γκάνα συνθέτουν το γκρουπ με την ομάδα του Γιοακίμ Λεβ να ψάχνει την τέταρτη κούπα στην ιστορία της και τον όγδοο τελικό.

Στο Παγκόσμιο της Νοτίου Αφρικής έφτασε μέχρι τα ημιτελικά, ενώ στους “4” έφτασε και πριν από δυο χρόνια στο Ευρωπαϊκό. Άπαντες στα “πάντσερ” ελπίζουν αυτή τη φορά
να κάνουν το βήμα παραπάνω. Στην προκριματική φάση σε 10 αναμετρήσεις πρόλαβε να συγκεντρώσει 28 βαθμούς με 9 νίκες και μόλις μία ισοπαλία. Απουσίες υπάρχουν αρκετές με μεγαλύτερη του ο Ρόις με τον Οζίλ να να αναλαμβάνει την...μπαγκέτα. Επίσης δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε και την μεγάλη ευκαιρία που έχει ο Μίροσλαβ Κλόζε να πετύχει δύο γκολ και να γίνει ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία όλων των Παγκοσμίων Κυπέλλων ξεπερνώντας τον Βραζιλιάνο, Ρονάλντο.

Ένας άλλος Ρονάλντο όμως είναι ο ποδοσφαιριστής που θα αναλάβει να οδηγήσει την Πορτογαλία πιο ψηλά από την πορεία του 2010 όταν και οι Ίβηρες αποκλείστηκαν στην φάση των 16. Στο ρόστερ η ποιότητα περισσεύει και τα όνειρα της ομάδας του Πάουλο Μπέντο φτάνουν μέχρι και τελικό. Αυτή θα είναι η τέταρτη συνεχόμενη παρουσία της Πορτογαλίας σε Παγκόσμιο Κύπελλο, κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ στο παρελθόν. Εκτός από τις δύο, στον όμιλο υπάρχουν και οι πάντα υπολογίσιμες, Γκάνα και ΗΠΑ. Η Αμερική από το 1990 και μετά δίνει συνέχεια το “παρών” στο Παγκόσμιο Κύπελλο αναζητώντας την υπέρβαση.

Ο Γιούργκεν Κλίνσμαν, τεχνικός της ομάδας αποφάσισε να στηριχθεί σε νέους και ταλαντούχους ποδοσφαιριστές αφήνοντας εκτός αποστολής παίκτες μεγάλους σε ηλικία αλλά και σε εμπειρίες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο αποκλεισμός του Ντόνοβαν που προκάλεσε και πολλές αντιδράσεις και έτσι όλο το βάρος πλέον πέφτει στις πλάτες του Ντέμπσεϊ. Η ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών προκρίθηκε στο Μουντιάλ ως πρώτη στον όμιλο της Βόρειας Αμερικής έχοντας 22 βαθμούς σε 10 αγώνες.

Αουτσάιντερ του ομίλου η Γκάνα που εξασφάλισε την πρόκριση για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και θα προσπαθήσει να εντυπωσιάσει και πάλι, όπως έκανε τέσσερα χρόνια νωρίτερα όταν και έφτασε μέχρι την προημιτελική φάση του θεσμού, ενώ και το 2006 στην πρώτη της παρουσία είχε πάρει την πρόκριση για τον δεύτερο γύρο. Το ίδιο θέλει και τώρα, αν και ο όμιλος θεωρείται ιδιαίτερα δύσκολος για τους ποδοσφαιριστές του Τζέιμς Κουάσι Απιά.

Το πρόγραμμα του Ζ' ομίλου
16/6 Γερμανία - Πορτογαλία 19:00
17/6 Γκάνα - ΗΠΑ 01:00
21/6 Γερμανία - Γκάνα 22:00
23/6 ΗΠΑ - Πορτογαλία 01:00
26/6 ΗΠΑ - Γερμανία 19:00
26/6 Πορτογαλία - Γκάνα 19.00
Keywords
Τυχαία Θέματα