Η Ν. Τσικαρδάνη στον ΑΘΗΝΑ984

Η Ντόρα Τσικαρδάνη, πρώην μέλος της κεντρικής επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς και στέλεχος της Μεταρρυθμιστικής Τάσης, μίλησε στις 9/9 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη.

Μεταξύ άλλων είπε:

* Για την έδρα του Σπ. Λυκούδη μετά την ανεξαρτητοποίηση του:

«Η έδρα του βουλευτή Επικρατείας προφανώς είναι του κόμματος με το οποίο εκλέγεται. Προφανώς το ίδιο ισχύει και για όλες τις έδρες. Η έδρα του βουλευτή Επικρατείας είναι της Δημοκρατικής Αριστεράς, δηλαδή του κόμματος που το 2012 διεκδίκησε και πέτυχε, με εντολή του ελληνικού λαού, 6,5%. Προφανώς
λοιπόν η έδρα ανήκει στο κόμμα και προφανέστατα είναι και του κου Λυκουδή, ο οποίος ως γραμματέας τότε του κόμματος επελέγη, για να συμβάλει σ' εθνικό επίπεδο στην προπαγάνδα και την προεκλογική προσπάθεια του κόμματος. Εκείνη η προεκλογική προσπάθεια απέδωσε το 6,5%. Προφανώς τέτοια έδρα σ' ένα κόμμα με πολλές απόψεις, πολυτασικό, με ρεύματα απόψεων είναι και η δική μου. Και είναι και του 30% του κόμματος που αποχωρεί σήμερα. Η έδρα αυτή είναι και των 240.000 ψηφοφόρων της Δημοκρατικής Αριστεράς, οι οποίοι αποχώρησαν πολύ πριν από μας. Προφανέστατα η έδρα αυτή δεν είναι του μηχανισμού -αυτό δηλαδή, που εκφράστηκε-, ο οποίος παραμένει στη Δημοκρατική Αριστερά και διεκδικεί την νομιμότητα της πλειοψηφίας. Από που προέρχεται η αντίληψη αυτή στο χώρο αυτό; Και προφανέστατα η έδρα αυτή δεν ανήκει σε αυτό τον μηχανισμό που σκοπεύει να την κομίσει ως λάφυρο στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.. Άρα λοιπόν η προσέγγιση που γίνεται σχετικά με την έδρα του Σπ. Λυκούδη, ιδιαίτερα, είναι εξαιρετικά ενοχλητική και κρύβει και άλλες σκοπιμότητες».

* Για το αν οι αποφάσεις της Μεταρρυθμιστικής Τάσης απηχούν απόψεις και άλλων βουλευτών της Δημοκρατικής Αριστεράς:

«Η δική μας τάση, η δική μας πολιτική επιλογή απηχεί απόψεις και άλλων βουλευτών. Τώρα, το αν αυτό θα εκφραστεί και μ' έναν πιο πανηγυρικό τρόπο και με ένταξη, δεν μπορώ να το πω αυτή την στιγμή. Είναι και μια επιλογή, η οποία καθορίζεται και από πολλά προσωπικά στοιχεία. Θα φανούν όλα τα επόμενα 24ωρα».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα