Η «μεγάλη» επιστροφή;

Ο Νικολά Σαρκοζί θα είχε την ψυχή ενός σωτήρα, διερωτάται ο συντάκτης του άρθρου που δημοσιεύει σήμερα η γαλλική εφημερίδα «Le Parisien».

Αυτό θα μπορούσε να εννοηθεί από τις δηλώσεις του στο περιοδικό «Valeurs Actuelles», που κυκλοφορεί σήμερα.

Ο τέως πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας δηλώνει πως δεν επιθυμεί να επανέλθει στην πολιτική, αλλά μπορεί να αναγκαστεί να επιστρέψει «για τη Γαλλία», εξαιτίας της κρισιμότητας της κατάστασης στη χώρα.

«Θα έρθει μια στιγμή που η ερώτηση δεν θα είναι «επιθυμείτε;»,

αλλά «έχετε την επιλογή»... Σε αυτήν την περίπτωση δεν θα μπορώ να εξακολουθώ να μου λέω: Είμαι ευτυχισμένος, πηγαίνω την κόρη μου στο σχολείο και δίνω διαλέξεις ανά τον κόσμο. Σε αυτήν την περίπτωση, ουσιαστικά, θα ήμουν υποχρεωμένος να επιστρέψω. Όχι από επιθυμία. Αποκλειστικά και μόνο, επειδή πρόκειται για τη Γαλλία», εξηγεί ο Σαρκοζί στο εβδομαδιαίο περιοδικό της Δεξιάς.
Ερωτηθείς εάν θέλει να πάρει τη ρεβάνς για την ήττα που υπέστη στις 6 Μαΐου του 2012 από τον Φρανσουά Ολάντ, απαντά: «Πρόκειται για ένα πολύ άσχημο συναίσθημα. Κι ύστερα για ποια ρεβάνς μιλάμε; Να ξαναπάρω τη Γαλλία στην κατάσταση που θα την έχουν οδηγήσει οι Σοσιαλιστές; Πιστεύετε πως γνωρίζω πότε θα πεθάνω; Άρα, ειλικρινά επιθυμώ να επιστρέψω; Όχι», βεβαιώνει ο τέως πρόεδρος της Γαλλίας.

Πηγή: Le Parisien

Keywords
Τυχαία Θέματα