Η Μ. Ξενογιαννακοπούλου στον ΑΘΗΝΑ984


Η αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, μίλησε στις 27/10 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τους Δώρα Σαρρή και Γιάννη Παπαγεωργίου.

Μεταξύ άλλων, είπε:

«Ήταν μια πολύ μακρά νύχτα, αλλά ευτυχώς και ένα θετικό ξημέρωμα. Άξιζε τον κόπο. Είναι μια θετική συμφωνία... Γιατί δίνει καλά νέα για τη χώρα και είναι καλά νέα, που θα τα νιώσει ο Έλληνας πολίτης πολύ γρήγορα...».

* Για καταθέσεις και συντάξεις:

«Οι
καταθέσεις των τραπεζών είναι απόλυτα εγγυημένες -ήταν ούτως ή άλλως-, αλλά και οι συντάξεις είναι απόλυτα εγγυημένες.  Δεν υπάρχει καμιά επίδραση. Και όσον αφορά στην ανάγκη αναπλήρωσης των συνεπειών για τα περιουσιακά στοιχεία των ταμείων -όχι για τις συντάξεις, που είναι απόλυτα εγγυημένες-, εκεί θα υπάρχει η εγγύηση της αναπλήρωσης από το ελληνικό δημόσιο και είναι κάτι που το ελληνικό δημόσιο μπορεί να το κάνει, καθώς αυτό θα είναι, σύμφωνα με όλες τις μελέτες, πολύ μικρότερο ποσό σε σχέση με τη συνολική ελάφρυνση που θα έχει μέσα από αυτή τη διαδικασία».

Δημοσιογράφος: Πώς αντιλαμβάνεστε την κριτική για μείωση της εθνικής κυριαρχίας, με την παρουσία των ξένων εμπειρογνωμόνων, εγκατεστημένων πλέον στην Αθήνα, παντού, σε όλους τους μηχανισμούς, τους θεσμούς της κεντρικής διοίκησης και στο ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας;

Μ. Ξενογιαννακοπούλου: «Καταρχάς, δεν την αποδέχομαι αυτή την κριτική... Σημασία, όμως, έχει τι αποφασίζουμε κάθε φορά και τι εφαρμόζεται. Σας καλώ, λοιπόν, να δείτε το κείμενο των αποφάσεων. Η παράγραφος εκεί είναι η καλύτερη επαλήθευση, ότι δεν τίθεται κανένα τέτοιο ζήτημα και δεν θα μπορούσε ποτέ ελληνική κυβέρνηση να δεχθεί κάποιο τέτοιο ζήτημα κυριαρχίας. Ίσα ίσα, που με επιμονή του πρωθυπουργού, έχει μπει και μια φράση που αναγνωρίζει η απόφαση του Συμβουλίου, ότι το δημοσιονομικό πρόγραμμα που εφαρμόζει η Ελλάδα είναι της απόλυτης κυριαρχικής ευθύνης της ίδιας της κυβέρνησης και δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς. Αυτό που λέει, είναι ότι επαναλαμβάνει το ρόλο που έχει η Τρόικα, που είναι η παρακολούθηση στην υλοποίηση του προγράμματος και έχει να κάνει και με την τεχνική βοήθεια και συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα