Η Μ. Γιαννάκου στον ΑΘΗΝΑ984

Η επικεφαλής των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, Μαριέττα Γιαννάκου, μίλησε στις 16/08 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Άρη Τόλιο.
Μεταξύ άλλων, είπε:

Δημοσιογράφος: Υπάρχει κίνδυνος να φουντώσουν τα αισιόδοξα σενάρια για την Ελλάδα, για την παράταση, το νέο κούρεμα, όλα αυτά και δεν ξέρω εάν είναι καλή επικοινωνιακή τακτική, καθώς έχουμε να διαπραγματευτούμε με 18 εταίρους...

Μ. Γιαννάκου: «Δεν χρειάζεται
να είμαστε αισιόδοξοι. Το πρόβλημα είναι πάρα πολύ μεγάλο. Ναι μεν η Ελλάδα αποτελεί το 3% του ΑΕΠ της Ένωσης, αλλά, από την άλλη πλευρά, υπάρχει ακόμα συσσωρευμένη δυσαρέσκεια για τη χώρα μας. Μας κατηγορούν, από το 2009 έως πρόσφατα, ότι δεν κάναμε καμία προσπάθεια, ότι περνούσαμε νομοθετικές πρωτοβουλίες κατ' εντολή της Τρόικα, τις οποίες δεν εφαρμόζαμε...
Τώρα η κυβέρνηση θα δυσκολευτεί... Η αλήθεια είναι ότι με τέτοια ύφεση δεν περπατάει η υπόθεση. Πρέπει όμως να μην ξεχνάμε ποτέ, ότι όλοι οι ηγέτες της Ευρώπης έχουν και αυτοί το δικό τους ακροατήριο...».

Σε άλλο σημείο είπε: «Οι δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει η κυβέρνηση είναι πολύ μεγάλες. Θα προσπαθήσει η κυβέρνηση, θα προσπαθήσει ο κ. Σαμαράς...
Ο μέσος Γερμανός δεν θέλει να δοθούν χρήματα. Ο Γερμανός βουλευτής αντιμετωπίζει και αυτός τα ίδια προβλήματα που αντιμετωπίζει και ο Έλληνας βουλευτής, όταν χρειάζεται να πάρει μέτρα... Σε περιπτώσεις τέτοιας κρίσης, πάντοτε οι λύσεις που προκρίνονται είναι ταχύτητα και σκληρά μέτρα. Αυτό έχει αποδείξει η πραγματικότητα από τότε που οι χώρες χρεοκοπούσαν, από την αρχαιότητα. Η πόλη των Αθηνών χρεοκόπησε μετά τους Πελοποννησιακούς πολέμους».

Δημοσιογράφος: Η κυβέρνηση έχει τέτοια ταχύτητα σήμερα;

Μ. Γιαννάκου: «Όχι τώρα είναι αργά για ορισμένα πράγματα. Λέω για το τι έπρεπε να έχει γίνει το 2009».

Δημοσιογράφος: Είστε αισιόδοξη ή απαισιόδοξη για το πού μπορούμε να πάμε;

Μ. Γιαννάκου: «Μόνο για ένα πράγμα μπορώ να είμαι αισιόδοξη: να καταλάβει το σύνολο των Ελλήνων πολιτών ότι η λύση βρίσκεται στα χέρια μας, ότι οι λύσεις είναι επώδυνες, πάρα πολύ επώδυνες. Και ότι είναι μια ιστορία η οποία θα κρατήσει πάρα πολλά χρόνια. Δεν είναι μια υπόθεση από την οποία θα βγούμε σε δύο ή τρία χρόνια. Γι' αυτό και χρειάζεται σοβαρότητα. Χρειάζεται να δουλέψουμε όλοι μαζί. Χρειάζεται να υποβληθούμε σε θυσίες. Φυσικά, ο καθένας όπως του αναλογεί. Και βέβαια χρειάζεται να καταλάβουν ορισμένοι ότι αντί να βγάζουν τα χρήματά τους έξω, καλό θα είναι να φέρνουν και μερικά μέσα, για να κάνουν επενδύσεις, όπως το φαινόμενο που παρατηρείται στην Πορτογαλία».

Δημοσιογράφος: Πιστεύετε ότι από τις συναντήσεις με Μέρκελ και Ολάντ θα προκύψει κάτι καλό;

Μ. Γιαννάκου: «Πιστεύω ότι, ούτως ή άλλως, πρέπει να υπάρχουν συνεχείς και πολλές συναντήσεις και πολύ καλά κάνει ο πρωθυπουργός και επικοινωνεί τηλεφωνικά συνεχώς... Αυτές οι επαφές μόνο θετικό πρόσημο μπορούν να έχουν».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα