Πράσινο «φως» στην επέμβαση των ΗΠΑ στη Συρία

Η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας ενέκρινε ψήφισμα το οποίο εξουσιοδοτεί την κυβέρνηση Ομπάμα να κάνει χρήση στρατιωτικής βίας κατά της συριακής κυβέρνησης για την επίθεση με χημικά όπλα σε προάστιο της Δαμασκού την 21η Αυγούστου. Το ψήφισμα πέρασε με 10 "ναι" και 7 "όχι". Για μια στρατιωτική επέμβαση των Ηνωμένων Πολιτειών στην περιοχή θα χρειαστεί ωστόσο το "πράσινο φως" της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας.

«Η επίθεση δεν θα είναι απλά ένα τσίμπημα»

«Δενθα είναι απλώς ένα τσίμπημα.

Θα είναιένα σημαντικό πλήγμα το οποίο πράγματιθα μειώσει τις δυνατότητές του συριακούκαθεστώτος», δήλωσε σχετικά με τηνπροτεινόμενη ανάληψη στρατιωτικήςδράσης εναντίον της Συρίας ο υπουργόςΆμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών ΤσακΧέιγκελ, καταθέτοντας στην ΕπιτροπήΕξωτερικών Υποθέσεων της αμερικανικήςΒουλής των Αντιπροσώπων. Από την πλευράτου ουπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέριυποστήριξε πως η χρήση χημικών όπλωναπό τις κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίαςείναι "100%" διαπιστωμένη.

Ωστόσο, τορωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσεότι έκθεση Ρώσων ειδικών καταδεικνύειπως το αυτοσχέδιο όπλο το οποίο είχεχρησιμοποιηθεί στην επίθεση με χημικάκοντά στο Χαλέπι τον Μάρτιο ήταν παρόμοιομε αυτά που κατασκευάζουν οι αντάρτες.Ταευρήματα αυτά, υποστηρίζει η ρωσικήδιπλωματία, έχουν αγνοηθεί και οι χώρεςοι οποίες κατηγορούν τη συριακή κυβέρνησηγια την επίθεση με χημικά όπλα σε προάστιοτης Δαμασκού την 21η Αυγούστου υποβαθμίζουντα αποδεικτικά στοιχεία περί τουαντιθέτου.

Keywords
Τυχαία Θέματα