Ρωσικά πολεμικά πλοία στη Μεσόγειο έτοιμα να επέμβουν!

22:12 4/9/2013 - Πηγή: Matrix24

«Σήμερα θεωρούμε πως η παρουσία μας στην ανατολική Μεσόγειο είναι επαρκής για να εκπληρώσει τις αποστολές μας. Αυτά (τα σκάφη) μπορούν, εάν κριθεί αναγκαίο (. . .), μαζί με τα υποβρύχιά μας, να επηρεάσουν στο εξής την στρατιωτική κατάσταση», είπε στο πρακτορείο Ιντερφάξ πηγή του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας.

Το καταδρομικό Μασκβά που φέρει κατευθυνόμενους πυραύλους και σήμερα βρίσκεται στον Ατλαντικό έλαβε διαταγή να πλεύσει προς τη Μεσόγειο, όπου αναμένεται να καταπλεύσει περί τις 17 Σεπτεμβρίου, μετέδωσε το πρακτορείο Ρία Νόβαστι.
Άλλα

δύο σκάφη του ρωσικού στόλου στη Μαύρη Θάλασσα —το αναγνωριστικό με κατευθυνόμενους πυραύλους Ιβανόβετς και το πολεμικό Στιλ, που επίσης φέρει πυραύλους—θα αφιχθούν στα ανοικτά της Συρίας την 29η Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Επιπλέον, τα αντιτορπιλικά Σμετλίβι και Ναστόιτσιβι, που θα αποπλεύσουν από το Πράσινο Ακρωτήρι, κατευθύνονται επίσης προς τη Μεσόγειο, μεταδίδει το Ιντερφάξ.

Στην περιοχή περιπλέουν ήδη το σκάφος συνοδείας Νεουστράσιμι, τα αποβατικά Αλεξάντρ Σαμπάλιν και Ναύαρχος Νιεβιέλσκι, ενώ θα καταπλεύσουν και άλλα δύο μεγάλα αποβατικά, το Νόβατσερκασκ και το Μινσκ, την 5η και 6η Σεπτεμβρίου, μετέδωσε το ίδιο πρακτορείο.

Την ίδια ώρα ανατροπή φαίνεται να σηματοδοτεί το πόρισμα των επιθεωρητών του ΟΗΕ, σύμφωνα με τη Μόσχα.

Όπως μετέδωσε το Russia Today, το πόρισμα των ειδικών αναφέρει, πως δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι, η χρήση των χημικών στη Συρία έγινε από τον κυβερνητικό στρατό.

Η συγκεκριμένη πληροφορία αφαιρεί από το «οπλοστάσιο» των ΗΠΑ τον κυριότερο λόγο για μία πιθανή επέμβαση στην αραβική χώρα.

«Η αντιπολίτευση χρησιμοποίησε χημικά»

Νωρίτερα έκθεση Ρώσων ειδικών κατέδειξε ότι, το αυτοσχέδιο όπλο το οποίο είχε χρησιμοποιηθεί στην επίθεση με χημικά κοντά στην πόλη Χαλέπι τον Μάρτιο φέτος ήταν παρόμοιο με αυτά που κατασκευάζουν οι αντάρτες, όπως ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου υποστηρίζεται ότι τα ευρήματα αυτά έχουν αγνοηθεί και ότι οι χώρες οι οποίες κατηγορούν τη συριακή κυβέρνηση για την επίθεση με χημικά όπλα σε προάστιο της Δαμασκού την 21η Αυγούστου υποβαθμίζουν τα αποδεικτικά στοιχεία περί του αντιθέτου.

«Δεν θα είναι τσίμπημα»

Εν τω μεταξύ ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τσακ Χέιγκελ καταθέτοντας στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων, είπε ότι το σχεδιαζόμενο στρατιωτικό πλήγμα στη Συρία δεν θα είναι απλώς «ένα τσιμπηματάκι» και θα μειώσει σημαντικά τη στρατιωτική ισχύ των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων.

Ο Χέιγκελ τόνισε ότι θεωρεί πως υπάρχει «μεγάλη πιθανότητα» οι δυνάμεις του Άσαντ να χρησιμοποιήσουν ξανά χημικά όπλα εάν οι ΗΠΑ δεν δράσουν ώστε να γίνει σαφές πως η χρήση χημικών όπλων είναι απαράδεκτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα