Η Ελλάδα 47η στον Παγκόσμιο Δείκτη Επιχειρηματικότητας

Στην 47η θέση ανάμεσα σε 130 κράτη διεθνώς κατατάσσει την Ελλάδα έρευνα του Παγκόσμιου Δείκτη Επιχειρηματικότητας 2015 (GEI).Η έρευνα που δόθηκε σήμερα Τετάρτη στη δημοσιότητα από το Παγκόσμιο Δίκτυο Επιχειρηματικότητας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο GEDI δείχνει ότι η επιχειρηματικότητα βρίσκεται σε άνοδο σε όλο τον κόσμο αλλά υπάρχουν ακόμα πολλά περιθώρια ανάπτυξης.

Η γενική βαθμολογία της Ελλάδας στο δείκτη GEI σχετικά με τη διασύνδεση της επιχειρηματικότητας,

της οικονομικής ανάπτυξης και της ευημερίας είναι 42 στα 100.

Η Ελλάδα παρουσιάζει ταυτόχρονα εξαιρετικά δυνατά σημεία αλλά και σημαντικές ελλείψεις. Τα δυνατά σημεία της χώρας είναι οι δεξιότητες των επιχειρήσεων σε στάδιο εκκίνησης, το ανθρώπινο δυναμικό, η ενσωμάτωση της τεχνολογίας, και η διεθνοποίηση.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που εντοπίζεται είναι η γραφειοκρατία η οποία αποτελεί σημαντικό ανασταλτικό παράγοντα στις επιχειρηματικές της δυνατότητες.

Παρότι έχουν γίνει βήματα για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος και τη μετακίνηση της οικονομικής δραστηριότητας από την παραοικονομία στην επίσημη οικονομία, η Ελλάδα έχει ακόμα πολύ δρόμο μπροστά της όσον αφορά την αξιοποίηση του επιχειρηματικού δυναμικού της προς όφελος της οικονομικής ανάπτυξης.

Στην κορυφή της λίστας βρίσκονται οι ΗΠΑ και ακολουθούν (με σειρά βαθμολογίας): ο Καναδάς, η Αυστραλία, η Βρετανία, η Σουηδία, η Δανία, η Ισλανδία, η Ταϊβάν, η Ελβετία και η Σιγκαπούρη.

Ο δείκτης GEI, που αποτελεί μια κλίμακα ανάλυσης των επιχειρηματικών οικοσυστημάτων σε 130 χώρες-από την Αλβανία μέχρι και τη Ζάμπια-αξιολογεί τις επιχειρηματικές δυνατότητες σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σχετική εκδήλωση στην οποία θα γίνει αναφορά στον Δείκτη και στα συμπεράσματά του θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 21 Νοεμβρίου.

ΠΗΓΗ: in.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα