Ο Τύπος της Τετάρτης

Τα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Και όποιος αντέξει»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «σκηνικό ρήξης με την τρόικα καλλιεργεί το Μαξίμου για να κερδίσει χρόνο. Η κυβέρνηση αντιστέκεται στο δημοσιονομικό και κάνει βήματα πίσω σε ασφαλιστικό, ομαδικές απολύσεις, συνδικαλιστικό, μισθολόγιο Δημοσίου».

ΕΘΝΟΣ: «Καυτό E-MAIL για επιστροφή

της τρόικας»

Η εφημερίδα σημειώνει: «εντατικές διαβουλεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη με την τρόικα, με στόχο να κλείσει ο κύκλος της πιο σκληρής διαπραγμάτευσης, που αφορά τόσο την αξιολόγηση όσο και τις προϋποθέσεις για την «προληπτική γραμμή στήριξης» ».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «Προφητικός παγκόσμιος χάρτης-σοκ!»

Σύμφωνα με την εφημερίδα: «παγκόσμιος χάρτης που σχεδιάστηκε την περίοδο του 1941 και επιβεβαιώθηκε κατά τα χρόνια του «Ψυχρού Πολέμου», κυριαρχεί σε συζητήσεις των λόμπι της Νέας Τάξης Πραγμάτων και το τελευταίο διάστημα επαναπροβάλλεται από ύποπτα κέντρα «χάραξης» γεωπολιτικών επιδιώξεων».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Έκρηξη βάσεων φέρνει το «κούρεμα» εισακτέων»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «μείωση των θέσεων ως 40% προτείνουν οι πρυτάνεις των περιζήτητων σχολών της Αθήνας. Τις τελικές αποφάσεις θα λαμβάνουν από φέτος οι διοικήσεις των σχολών διαμηνύει ο Λοβέρδος».

ΕΣΤΙΑ: «Πώς θα αποφευχθούν οι πρόωρες εκλογές»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «ενόσω θα πλησιάζουμε προς τον Φεβρουάριο, μήνα κατά τον οποίο θα διενεργηθούν οι ψηφοφορίες στην Βουλή για την εκλογή Πρόεδρου της Δημοκρατίας, το κυρίαρχο ζήτημα που θα απασχολεί την κοινή γνώμη είναι το αν θα γίνουν ή θα αποφευχθούν οι πρόωρες εκλογές».

Η ΑΥΓΗ: « «180» κόλπα με το μέλλον της χώρας»

Σύμφωνα με την εφημερίδα : «σε αδιέξοδο της χώρας μετατρέπουν Σαμαράς και Βενιζέλος το προσωπικό τους αδιέξοδο και την ανάγκη εκλογικής τους επιβίωσης, προκαλώντας ανησυχίες και αντιδράσεις ακόμη και στο εσωτερικό των κομμάτων τους ή στον υπουργό Οικονομικών Γκ. Χαρδούβελη».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Κόντρες και μπλόφες στην πλάτη μας»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «ισοδύναμα μέτρα ύψους 1 δισ. ευρώ υπόσχεται το Μαξίμου στην τρόικα ώστε να μην πάει για τρίτη φορά στη Βουλή η ρύθμιση για τις 100 δόσεις. Πρωθυπουργός και αντιπρόεδρος δημοσίως μιλούν για «κόκκινες γραμμές» και ρίχνουν το φταίξιμο στον συνήθη ύποπτο, ΣΥΡΙΖΑ».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Χάσμα μεταξύ Αθήνας και τρόικας»

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «απόσταση χωρίζει ακόμη την κυβέρνηση από την τρόικα όσον αφορά το δημοσιονομικό κενό και τα διαρθρωτικά μέτρα στα οποία επιμένουν οι δανειστές, ενόψει της αξιολόγησης».

Ο ΛΟΓΟΣ: « «Μαύρα» χρόνια για τα ελληνόπουλα»

Σύμφωνα με την εφημερίδα: «δραματικά στοιχεία για τις οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στα ελληνικά νοικοκυριά ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης, δίνει η ΕΛΣΤΑΤ με ειδική έρευνά της».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Ό,τι και να παζαρεύουν τα αντιλαϊκά μνημόνια της ΕΕ θα είναι εδώ!»

Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «συνεχίζονται τα σενάρια γύρω από τα παζάρια κυβέρνησης-τρόικας, με δεδομένη τη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής. Το ζήτημα της διαπραγμάτευσης τροφοδοτεί εκ νέου την αντιπαράθεση συγκυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ».

ΤΑ ΝΕΑ: «Ραντεβού στα τυφλά»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «βήματα προσέγγισης με την τρόικα μέσα σε ατμόσφαιρα απαιτήσεων για λήψη δημοσιονομικών μέτρων επιχειρεί να κάνει η κυβέρνηση, αναζητώντας πλέον μια συμφωνία -πακέτο για τη μεταμνημονιακή εποχή».


KONTRA NEWS: «Κάνουν πως τσακώνονται τρόικα-Σαμαράς αλλά στο τέλος θα τα βρουν! »

Η εφημερίδα γράφει ότι: «ψιλό γαζί φαίνεται ότι μας δουλεύουν κυβέρνηση και τρόικα, που όλες αυτές τις μέρες, προσπαθούν να περάσουν στην κοινή γνώμη την εικόνα, μιας δήθεν σκληρής διαπραγμάτευσης, με υπουργούς και δανειστές, με το «όπλο στο χέρι», έτοιμους για τη «μητέρα των μαχών»! »


ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: «Αγώνας δρόμου για τα κενά στα σχολεία»

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Σκηνικό ρήξης»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «κυβέρνηση και τρόικα δεν δείχνουν να υποχωρούν στις βασικές τους επιδιώξεις και έτσι η προσδοκώμενη άφιξη της τρόικας στην Αθήνα παραμένει μετέωρη».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Στην κόψη του ξυραφιού οι σχέσεις με την τρόικα»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «δεν βρέθηκε ούτε χθες ο «κοινός τόπος» που θα επιτρέψει την άμεση επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα για την ολοκλήρωση της πέμπτης αξιολόγησης κατά της διαβουλεύσεις της κυβέρνησης με τους δανειστές».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα