Η Ε. Χριστοφιλοπούλου στον ΑΘΗΝΑ984

Η υφυπουργός Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης και υποψήφια βουλευτής του ΠαΣοΚ στην περιφέρεια Αττικής, Εύη Χριστοφιλοπούλου, μίλησε την 01/05 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη.
Για το κέντρο κράτησης παράνομων μεταναστών στην Αμυγδαλέζα, μεταξύ
άλλων είπε:

Δημοσιογράφος: Στην περιφέρεια Αττικής βρίσκεται και η Αμυγδαλέζα... Μας μεταφέρετε το κλίμα που υπάρχει εκεί, στην τοπική κοινωνία;

Ε. Χριστοφιλοπούλου: «Υπάρχουν δύο προβλήματα εκεί. Πρώτα να πω, με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, ότι τα κέντρα κράτησης μεταναστών είναι μια αναγκαία, όσο και αποτελεσματική πολιτική, την οποία έπρεπε να έχουμε κάνει αρκετό καιρό τώρα».

Δημοσιογράφος: Νομίζω ότι σε αυτό δύσκολα θα μπορούσε κάποιος να διαφωνήσει, υπό την αίρεση ότι αυτά δεν γίνονται εσπευσμένα, όπως λέει και η Ευρωπαϊκή Ένωση και δεν γίνονται σε συνθήκες προεκλογικής λογικής. Διότι πάντα υπάρχει αυτή η σκιά...

Ε.Χριστοφιλοπούλου: «Ακριβώς. Θέλω όμως να ξεκαθαρίσω το εξής. Πιστεύω ότι και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, αλλά και στην Αττική και στη δική μου εκλογική περιφέρεια, πρέπει να γίνουν κέντρα κράτησης μεταναστών. Γιατί υπάρχει και το επιχείρημα που ετέθη από συντοπίτες μου, κατοίκους, να μη γίνει κανένα στην Αττική. Και εγώ λέω όχι, διότι πρέπει σε κάποια σημεία τα οποία πρέπει να βρούμε και να εντοπίσουμε και υπάρχουν και έχω κάνει και προτάσεις προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη σχετικά, έχω μιλήσει και με τους δημάρχους των περιοχών, για χώρους και εγκαταστάσεις όπου πραγματικά είναι μακρυά από τους οικισμούς και μακρυά από σχολεία. Στην συγκεκριμένη, λοιπόν, περίπτωση υπάρχει ένα πρόβλημα. Η εγγύτητα του οικισμού και η ύπαρξη του σχολείου εκεί. Το δεύτερο πρόβλημα αφορά την νομική διάσταση, αλλά έχει και μια πολιτική ουσία ότι ο δήμος Αχαρνών, ως ιδιοκτήτης του ακινήτου, ζητά και απαιτεί το αυτονόητο. Να υπήρχε ένας διάλογος, μια συμφωνία, όχι για τον συγκεκριμένο, αλλά για άλλο χώρο, που θα μπορούσε να διαθέσει ο δήμος. Και λυπάμαι πολύ που έγινε τόσο πρόχειρα και που, πραγματικά, για όλη την περιοχή δεν είναι αυτό που ενδείκνυται η Αμυγδαλέζα. Αυτό που ενδείκνυται ήταν να βρούμε και στην περιοχή όχι μόνο του δήμου Αχαρνών και των γύρω - γύρω δήμων -και σας το λέω εγώ που εκλέγομαι εκεί-, θα μπορούσαμε με σοβαρότητα, συστηματικότητα και νηφαλιότητα να βρεθεί αυτό. Τώρα το ότι το χρησιμοποιούμε επικοινωνιακά, εγώ θέλω να περάσω ένα διπλό μήνυμα: ναι στα κέντρα κράτησης, αλλά όχι τελευταία στιγμή».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα