Ο Θ. Παφίλης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, μίλησε την 01/05 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τους Δώρα Σαρρή και Γιάννη Παπαγεωργίου.
Μεταξύ άλλων, είπε:

«Το ΚΚΕ είναι κατά του συστήματος, παλεύει να το ανατρέψει και φυσικά αυτό δεν μπορεί να το κάνει ούτε με διαταγές, ούτε με εφόδους. Θα το κάνουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, όταν πειστούν να πάρουν την εξουσία στα χέρια τους.
Δεν συνεργαζόμαστε, γιατί δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε σε ένα
κοινό πρόγραμμα. Θα ήταν υποκρισία απέναντι στον κόσμο να συνεργαστούμε με δυνάμεις, με τις οποίες έχουμε τεράστιες διαφορές, στρατηγικές διαφορές. Και εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με δύο - τρία προβλήματα, τα οποία θα αντιμετωπίσουμε την επόμενη ημέρα. Η κρίση είναι βαθιά, η διέξοδος δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς σύγκρουση και αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, χωρίς να πάρει τον πλούτο που παράγει ο λαός στα χέρια του... Επομένως, δεν μπορούμε να συνεργαστούμε και δεν είναι σωστό, για να μην πω ότι είναι και λίγο ανήθικο. Ενώ γνωρίζουν όλοι ότι έχουμε μεγάλες διαφορές και δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε, βγαίνουν και κάνουν προτάσεις για μια κυβέρνηση της Αριστεράς... Λέμε αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, λαϊκή εξουσία, μονομερής διαγραφή του χρέους. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ας πούμε που κάνει αυτή την πρόταση, λέει "μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μόνο εκεί μπορεί να βρεθεί λύση". Άρα τι θα λέμε, δηλαδή θα κοροϊδεύουμε και τον κόσμο στο τέλος - τέλος.
Δεν του δημιουργούμε αυταπάτες ότι μπορεί αύριο να βγει μια κυβέρνηση - μαϊμού -γιατί έτσι θα την χαρακτηρίσω-, που δεν θα έχει στόχευση και θα έχει τεράστιες προγραμματικές διαφορές, που θα του λύσει τα προβλήματα, απλά γιατί δεν θα του τα λύσει.
Ακόμα και αν υπήρχε μια τέτοια κυβέρνηση, έχετε την εντύπωση ότι θα μπορούσε να εφαρμόσει μια φιλολαϊκή πολιτική, χωρίς να έχει την εξουσία στα χέρια της; Θα την τσάκιζαν όλοι...
Όποια κυβέρνηση προκύψει, όπως είναι τα πράγματα, θα φέρει νέα καταιγίδα μέτρων. Οι εργαζόμενοι -θα το έλεγα συμβολικά-, ακόμα και πριν να ορκιστεί, πρέπει να βγουν στο δρόμο και να ζητήσουν να μην περάσουν νέα μέτρα και να αρχίσουν να διεκδικούν κάποια βελτίωση της θέσης τους».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα