Η Asiana Airlines ανέστειλε τις πτήσεις προς τη Χιροσίμα

Η νοτιοκορεατική εταιρία Asiana Airlines ανακοίνωσε σήμερα ότι αναστέλλει τις πτήσεις προς τη Χιροσίμα για επαληθεύσεις ασφαλείας έπειτα από το δυστύχημα που είχε ένα από τα αεροσκάφη της κατά την προσγείωσή του στο αεροδρόμιο της ιαπωνικής αυτής πόλης.
Οι πτήσεις θα ανασταλούν έως τα τέλη Απριλίου μέχρι η εταιρία να προχωρήσει σε επαληθεύσεις των "μέτρων ασφαλείας για τη σύνδεση με τη Χιροσίμα, τις αερολιμενικές εγκαταστάσεις, τα αεροπλάνα και την εκπαίδευση".

Η πτήση OZ162 με προέλευση το Ίντσεον, κοντά στη Σεούλ, ξήλωσε μια

κεραία τηλεπικοινωνιών η οποία βρισκόταν 300 μέτρα πάνω από την πίστα, υπό δυσμενείς μετεωρολογικές συνθήκες.

Από τους 73 επιβάτες και τα επτά μέλη του πληρώματος τραυματίστηκαν 27.

Ο αντιπρόεδρος της Asiana, Ακιγόσι Γιαμαμούρα, εξέφρασε τη "βαθιά συγγνώμη" του στη διάρκεια μίας συνέντευξης Τύπου που δόθηκε χθες στο αεροδρόμιο της Χιροσίμα. "Έχουμε λάβει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες το αεροσκάφος προσέγγισε την πίστα σε πολύ χαμηλό ύψος, γεγονός που οδήγησε στο δυστύχημα", δήλωσε ο Ακιγόσι Γιαμαμούρα. "Η γωνία προσέγγισης δεν ήταν φυσιολογική", πρόσθεσε.

Οι νοτιοκορεατικές και οι ιαπωνικές αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ένα αιφνίδιο ρεύμα κατερχόμενου αέρα μπορεί να έπαιξε κάποιο ρόλο.

Σε μία παρόμοια περίπτωση, ένα Μπόινγκ 777 της Asiana είχε συντριβεί τον Ιούλιο του 2013 στο Σαν Φρανσίσκο, όταν η ουρά του αεροσκάφους είχε χτυπήσει σε ένα φράγμα που χώριζε τον διάδρομο προσγείωσης από μία έκταση νερού.

Η αμερικανική υπηρεσία για την ασφάλεια των μεταφορών (NTSB) είχε κάνει λόγο για "κακό χειρισμό" στο πιλοτήριο και ένα αυτόματο σύστημα που δεν είχαν κατανοήσει καλά οι πιλότοι, ως εξήγηση για ένα δυστύχημα που προκάλεσε τρεις θανάτους και 182 τραυματισμούς.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα