Η 100άρα του Μοντέστο

Ο αυριανός τελικός του κυπέλλου Ελλάδας με τον Αστέρα Τρίπολης, είναι πιθανό να αποτελέσει το τελευταίο του ματς με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Το συμβόλαιο του Φρανσουά Μοντέστο ολοκληρώνεται και πριν ο Μίτσελ ανακοινώσει τις προθέσεις του κανείς δεν ξέρει αν ο Κορσικανός θα συνεχίσει στο λιμάνι ή όχι.

Όπως και να έχει όμως για τον 35άχρονο μέσο-αμυντικό αυτός ο τελικός θα είναι σημαδιακός. Συμπληρώνει 100 ματς σε όλες

τις διοργανώσεις με τη φανέλα του Ολυμπιακού δείχνοντας αν μη τι άλλο μια χαρακτηριστική συνέπεια. Άλλοτε σαν κόφτης, άλλοτε σαν δεξιός μπακ (όπως αναμένεται δηλαδή και αύριο) και άλλοτε σαν στόπερ ο Κορσικανός ήταν σταθερό στα πλάνα των προπονητών.

Την πρώτη του χρονία (2010-2011) έφτασε στα 31 ματς (και 3 γκολ) με την υποσημείωση ότι ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε από την Ευρώπη πολύ νωρίς (τον Αύγουστο από την Μακάμπι). Πέρσι που η ομάδα πήγε μακριά στην Ευρώπη με Τσάμπιονς Λιγκ αλλά και Γιουρόπα έφτασε στα 39 ματς (και πάλι με 3 γκολ στο ενεργητικό του). Και φέτος έχει φτάσει ήδη στα 29 παιχνίδια με την φανέλα του Ολυμπιακού.

Αύριο λοιπόν αν παίξει... κατοσταρίζει και μάλιστα για τρίτη φορά στην καριέρα του μιας και τόσο με την Κάλιαρι ( 149 συμμετοχές και 2 γκολ την περίοδο 1999-2004), όσο και με τη Μονακό (164 συμμετοχές και 6 γκολ την περίοδο 2004-2010) έκανε το... αυτό. Βοήθησε αρκετά σε αυτό το διάστημα ο Μοντέστο τον Ολυμπιακό. Είπαμε όμως ότι πλέον είναι και 35 χρονών, ουσιαστικά στον επίλογο της σημαντικής καριέρας του.

Keywords
Τυχαία Θέματα