ΓΣΕΕ κατά Μνημονίου

Νέα προσφυγή, αυτή τη φορά στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, προετοιμάζει η ΓΣΕΕ, κατά των μέτρων που έχουν ληφθεί στα εργασιακά, το ασφαλιστικό και τους μισθούς, στο πλαίσιο των μνημονιακών υποχρεώσεων της χώρας μας. Ήδη εκκρεμεί η προσφυγή των συνδικάτων για τα θέματα αυτά στο ΣτΕ.

Τον συντονισμό της δράσης τους θα εξετάσουν τα ευρωπαϊκά συνδικάτα στην πανευρωπαϊκή συνάντηση των Ομοσπονδιών του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα που θα πραγματοποιηθεί

στις 28 του μήνα, στη Μαδρίτη.

"Δεν ιδρώνει το αυτί κανενός για τη λίστα Lagarde", δήλωσε ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, από το βήμα του Γενικού Συμβουλίου της Συνομοσπονδίας, που βρίσκεται σε εξέλιξη. Ο κ. Παναγόπουλος τόνισε ότι οι έχοντες και κατέχοντες μένουν πάλι στο απυρόβλητο, και κράτησε αποστάσεις από τα πολιτικά κόμματα, τονίζοντας ότι το πολιτικό σύστημα θα έχει συνεχείς μεταλλάξεις και αλλαγές και ο κόσμος της εργασίας θα πρέπει να στηριχθεί στις δικές του δυνάμεις.

Τις 26 έφτασαν οι γενικές απεργίες στη χώρα μας από την υπογραφή του πρώτου Μνημονίου, ενώ ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, δήλωσε ότι οι αντιδράσεις θα συνεχιστούν και θα ενταθούν .

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κωστάκος

Keywords
Τυχαία Θέματα