Σλοβενία: Αύξηση της επιχειρηματικότητας

Ολοένα και περισσότεροι πολίτες στη Σλοβενία στρέφονται στη "λύση" της επιχειρηματικής δραστηριότητας,σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που ανακοίνωσε το Παγκόσμιο Παρατηρητήριο για την Επιχειρηματικότητα (Global Entrepreneurship Monitor- GEM).

Μάλιστα, η επιχειρηματική δραστηριότητα αρχικών σταδίων στη Σλοβενία, σύμφωνα με τον δείκτη ΤΕΑ (περιλαμβάνει τους νέους επιχειρηματίες και όσους είναι πρόθυμοι να ξεκινήσουν

τη δική τους επιχείρηση), σημείωσε για πρώτη φορά, έπειτα από τρία χρόνια, αύξηση και ο αριθμός των ενηλίκων που ήταν πρόθυμοι να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση ανήλθε σε 5,5% από 3,65% το 2011. Αυτή η εξέλιξη κατατάσσει τη Σλοβενία στην 59η θέση παγκοσμίως και στην 23η θέση μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών, σύμφωνα με το GEM.

Τα χαμηλότερα ποσοστά επιχειρηματικής δραστηριότητας αρχικών σταδίων καταγράφηκαν πέρυσι στη Ρωσία (4,34%), την Ιταλία (4,32%) και την Ιαπωνία (3,99%).

Σε ό,τι αφορά την επιχειρηματική δραστηριότητα αρχικών σταδίων του γυναικείου πληθυσμού, η Σλοβενία κατατάσσεται στις τελευταίες θέσεις στις χώρες της Ευρώπης με ποσοστό 2,6%.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα