«Πράσινο φως» πήρε ο Ερντογάν

Tην εξουσιοδότηση στην τουρκική κυβέρνηση για την αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων στην Συρία έδωσε πριν από λίγο η Τουρκική Εθνοσυνέλευση.
Η συνεδρίαση έγινε κεκλεισμένων των θυρών και εξέτασε  την πρόταση της κυβέρνησης Ερντογάν να λάβει την εξουσιοδότηση για αποστολή, αν παραστεί ανάγκη, στρατιωτικής δύναμης στη Συρία.

Το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα και το φιλοκουρδικό Κόμμα Ειρήνης και Δημοκρατίας έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν θα υπερψηφίσουν την πρόταση.

Την ίδια ώρα, ο τουρκικός τύπος γράφει ότι από νωρίς το πρωί ακούγονται στην Ούρφα της Τουρκίας ήχοι από

πυρά του τουρκικού πυροβολικού που πλήττουν το έδαφος της Συρίας.

Όπως αναφέρουν, στις 06.45 το πρωί το τουρκικό πυροβολικό έβαλλε τρεις φορές εναντίον συριακών θέσεων, ενώ σημειώνουν ότι από τις 20 Σεπτεμβρίου μέχρι σήμερα το τουρκικό έδαφος επλήγη από συριακά πυρά 16 φορές. Τα πυρά αυτά εκτοξεύτηκαν από θέσεις που βρίσκονται σε απόσταση 3-20 χιλιομέτρων από τα σύνορα. Μεταδίδουν επίσης ότι κατά τα χθεσινά αντίποινα της Τουρκίας το τουρκικό πυροβολικό έπληξε με 50 βολές, 16 σημεία στη Συρία.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αρκετοί σύροι στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους από τους τουρκικούς βομβαρδισμούς κοντά στη συνοριακή πόλη Τελ Αμπιάντ. Σύροι ακτιβιστές κάνουν λόγο για τουλάχιστον πέντε νεκρούς και 15 τραυματίες.

Σημειώνεται ότι από τη συριακή επίθεση χθες στη νοτιοανατολική Τουρκία, έχασαν τη ζωή τους μια μητέρα με τα τέσσερα παιδιά της, ενώ τοπικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι υπάρχουν ακόμα εννέα τραυματίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα