Για τον π.Ειρηναίο Γαλανάκη

Έναν πολύτιμο οδηγό για όσους επισκέπτονται τον χώρο, όπου εκτίθενται προσωπικά αντικείμενα του υπέργηρου, πρώην μητροπολίτη Κισάμου - Σελίνου, Ειρηναίου Γαλανάκη, εξέδωσε η Ένωση Προβολής του έργου τού τέως μητροπολίτη με σκοπό την πληρέστερη ενημέρωση για τα εκθέματα του Μουσείου. Μέσα από τις οκτώ σελίδες του οδηγού οι επισκέπτες του χώρου, που βρίσκεται στο παλιό οικοτροφείου θηλέων στην Κίσαμο και παραχωρήθηκε από τον μητροπολίτη Αμφιλόχιο έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τα εκθέματα και να «ξεναγηθούν» ευκολότερα στους χώρου.

Στην ανακοίνωση της Ένωσης Προβολής του έργου του Κισάμου

και Σελίνου Ειρηναίου Γαλανάκη, που υπογράφει ο αντιπρόεδρός της, Παντελής Κατάκης, σημειώνεται ότι «όσα περισσότερα εκθέματα υπάρξουν τόσο περισσότερο φωτίζεται η πολυσχιδής και πολύπλευρη προσωπικότητα και το έργο του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Ειρηναίου Γαλανάκη διαχρονικά».

Η Ένωση καλεί όσους πολίτες έχουν υλικό και αντικείμενα, που σχετίζονται με το έργο και τη δράση του σεβάσμιου γέροντα να τα διαθέσουν τόσο για την καλύτερη προβολή των εκθεμάτων, όσο και για τον περαιτέρω εμπλουτισμό της συλλογής. Στον χώρο υπάρχουν ήδη φωτογραφίες από τη δράση του Ειρηναίου, πολλά προσωπικά εκκλησιαστικά του αντικείμενα, αντικείμενα που σχετίζονται με την καθημερινή λιτή του διαβίωση, τίτλοι σπουδών, μετάλλια, τιμητικές διακρίσεις, διπλώματα και πλακέτες, βιβλία που έχουν γραφεί από τον ίδιο, καθώς και εργαλεία από τις σχολές μαθητείας που είχε ιδρύσει κατά τη θητεία του ως μητροπολίτη.

Στόχος της Ένωσης είναι να επανεκδώσει και βιβλία του και όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, στην αρχή θα κυκλοφορήσουν δύο βιβλία του, προκειμένου να δίνονται δωρεάν σε παιδιά που θα επισκέπτονται το μουσείο, ώστε να μάθουν και να παραδειγματιστούν από την προσωπικότητα του γέροντα.

Τον οδηγό του εκθεσιακού χώρου προλογίζει ο πρόεδρος της Ένωσης Προβολής του έργου του γέροντα Ειρηναίου, Δημήτρης Κυριτσάκης.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα