Τα βιβλία κι οι παρέες

H σχέση των Μαθηματικών με την αφήγησή τους και τη Λογοτεχνία, εξετάζεται και παράλληλα αναδεικνύεται, μέσα από την ημερίδα «Τα βιβλία και οι παρέες».

Την ημερίδα συνδιοργανώνουν η ομάδα «Θαλής+Φίλοι» και η Εθνική Βιβλιοθήκη, το Σάββατο 28 Απριλίου, από τις 10.00 έως τις 14.00, στο Αναγνωστήριο της Εθνικής Βιβλιοθήκης, Πανεπιστημίου 32.

Η διοργάνωση αποτελεί μια πρωτοβουλία του επικεφαλής της ομάδας «Θαλής+Φίλοι», συγγραφέα - μαθηματικού Απόστολου Δοξιάδη, ο οποίος έγραψε και το περιφημο μαθηματικό κόμικ «Logicomix», που προκάλεσε το διεθνές ενδιαφέρον.

Η ημερίδα συνοδεύεται

από έκθεση βιβλίου, που έχει ήδη ανοίξει τις πόρτες της για το κοινό, από την Τρίτη 24 Απριλίου και περιλαμβάνει βιβλία μέσα από τα οποία διαφαίνεται αυτή η σχέση, τα οποία μπορεί κανείς να τα βρει και να τα διαβάσει στην Εθνική βιβλιοθήκη.

Η Διευθύντρια της Εθνικής βιβλιοθήκης Αντωνία Αράχωβα, μίλησε στον Αθήνα 9.84 και στη Βάνα Λυκομήτρου και μεταξύ άλλων, τόνισε πως τα μαθηματικά πηγάζουν από τη φιλοσοφία και όταν εφαρμόζονται σε ένα λογοτεχνικό κείμενο, τότε έχουμε μια άλλου τύπου γραφή, η οποία δημιουργεί μια διαφορετική θεώρηση της πραγματικότητας στον αναγνώστη. «Πρόκειται για έναν γενικότερο τρόπο γραφής που ανθεί στην αμερικανική, τη Βρετανική, την ασιατική, τη Γαλλική και την Εβραϊκή λογοτεχνία κι εκει βλέπει κανείς τη δύναμη που έχουν τα μαθηματικά, όχι ως υπολογισμός, αλλα ως τρόπος σκέψης», επεσήμανε η κ. Αράχωβα.

Keywords
Τυχαία Θέματα