Γερμανία: Επιβράδυνση της οικονομίας

Τα γερμανικά φορολογικά έσοδα έχουν αυξηθεί ξανά τον Οκτώβριο, αλλά το υπουργείο Οικονομίας στο μηνιαίο του report δήλωσε ότι παρόλα αυτά, αναμένει επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας.

«Οι ενδείξεις αυτή τη στιγμή υποδηλώνουν μια σημαντικά χαμηλότερη οικονομική ανάπτυξη προς το τέλος του έτους», αναφέρει το υπουργείο στο report του για το Νοέμβριο που δημοσιεύτηκε σήμερα.

«Στα επόμενα έτη, η συνολική οικονομική ανάπτυξη θα μετριαστεί μερικώς, επομένως τα αναμενόμενα φορολογικά έσοδα θα αυξηθούν με χαμηλότερο ρυθμό», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας,
Joerg Asmussen στο report, προσθέτοντας ότι «τα ρίσκα παραμένουν υψηλά».

Η γερμανική κυβέρνηση συνεχίζει να επικεντρώνει τις προσπάθειές της στις συνεχιζόμενες εντάσεις στις χρηματοοικονομικές αγορές και στην απώλεια εμπιστοσύνης μεταξύ των πολιτών και των επενδυτών, τονίζεται στο report.

Τα φορολογικά έσοδα αυξήθηκαν 8,5% τον Οκτώβριο σε σχέση με το προηγούμενο έτος, στα 36,76 δισ. ευρώ, ύστερα από την αύξηση 7,3% το Σεπτέμβριο, επισημαίνεται στο report.

Τα έσοδα οδηγήθηκαν υψηλότερα από την αύξηση της απασχόλησης και την αύξηση στην εγχώρια ζήτηση, ανέφερε ο Asmussen.

Το υπουργείο ανακοίνωσε ακόμη ότι αναμένει το έλλειμμα της Γερμανίας φέτος να βρεθεί «ξεκάθαρα κάτω των 25 δισ. ευρώ». Αυτό είναι χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις στις αρχές του έτους από τον υπουργό Wolfang Schaeuble, για έλλειμμα 48,4 δισ. ευρώ.
Keywords
Τυχαία Θέματα