Γαλλία: Συνάντηση των Συμμάχων κατά του ISIS

Οι υπουργοί των μελών της συμμαχίας η οποία μάχεται τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και στη Συρία θα συναντηθούν στο Παρίσι στις 2 Ιουνίου για να σχεδιάσουν την στρατηγική τους, μεταξύ άλλων και το πώς θα αντιστρέψουν τις πρόσφατες απώλειες, δήλωσαν σήμερα Γάλλοι αξιωματούχοι.

Μετά την κατάληψη της πόλης Ραμάντι νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους επιδιώκουν να εδραιώσουν τα εδαφικά
τους κέρδη στην αχανή ιρακινή έρημο στην επαρχία Άνμπαρ, όπου μόνο μικρά κομμάτια της παραμένουν κάτω από κυβερνητικό έλεγχο.

«Είναι η κατάλληλη στιγμή για να αξιολογήσουμε τι συμβαίνει, καθώς έχουν υπάρξει κάποιες θετικές και κάποιες αρνητικές εξελίξεις», ανέφερε ανώτερος γάλλος διπλωμάτης, σημειώνοντας πως οι εκπρόσωποι των χωρών θα συναντηθούν στις 2 Ιουνίου. Ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης Στεφάν Λε Φολ επιβεβαίωσε τις συζητήσεις.

«Η απώλεια του Ραμάντι είναι πολύ ανησυχητική...το σημαντικό ερώτημα της συνάντησης θα είναι πως θα επανακτήσουμε την πόλη και τι είδους βοήθεια μπορούμε να δώσουμε στην ιρακινή κυβέρνηση», δήλωσε ο διπλωμάτης, προσθέτοντας πως 24 υπουργοί και οργανισμοί θα έρθουν στο Παρίσι για τη συνάντηση.

Όπως σημείωσε οι συζητήσεις θα επικεντρωθούν επίσης στην επανέναρξη των παγωμένων ειρηνευτικών συζητήσεων για τη Συρία, πως θα διευρυνθεί περισσότερο η κυβέρνηση του Ιράκ και πως θα αντιμετωπίσουν το πρόβλημα των ξένων μαχητών.

«Τα πράγματα έχουν προχωρήσει στη Συρία. Το καθεστώς βρίσκεται σε πολύ δύσκολη πορεία και χάνει έδαφος, οπότε πρέπει να πιέσουμε για τη εξεύρεση μιας πολιτικής λύσης», συμπλήρωσε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ- ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα