Επίσκεψη Γ. Πανούση στα Τρίκαλα

Με τη φράση του ότι θα μπορούσε να υιοθετήσει τα Τρίκαλα, αλλά και ότι η πόλη μπορεί να αναδειχθεί σε πρότυπη για όλη τη χώρα, ολοκληρώθηκε σήμερα η επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση στο Δημαρχείο Τρικκαίων.

Ο Υπουργός βρέθηκε στο Δημαρχείο, με την ευκαιρία της διήμερης επίσκεψής του στη δυτική Θεσσαλία (ως κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση της ΣΕΦΑΑ Τρικάλων για τα 21 χρόνια λειτουργίας της).

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Παπαστεργίου τον υποδέχθηκε,
θέτοντας δύο ζητήματα: παλιό ζήτημα της ανταλλαγής οικοπέδων ανάμεσα στον Δήμο και την ΕΛΑΣ, ώστε ο πρώτος να αποκτήσει ένα κεντρικό οικόπεδο (στην πλατεία του ΚΤΕΛ) και η δεύτερη να αποκτήσει χώρο για να στεγάσει δικό της κτήριο για της ανάγκες της Α.Δ. Τρικάλων. Και επεσήμανε την ανάγκη να ενισχυθεί η συνεργασία με την ΕΛΑΣ σε ζητήματα καθημερινότητας, που απασχολούν τον πολίτη. Συζητήθηκε το ζήτημα της επανασύστασης της Δημοτικής Αστυνομίας και έγινε ανταλλαγή απόψεων για θέματα πολιτικής προστασίας και ετοιμότητας των υπηρεσιών.

Επίσης, η συζήτηση επεκτάθηκε σε θέματα πολιτισμού (100 χρόνια Τσιτσάνης) τεχνολογίας (λεωφορεία χωρίς οδηγό - e-trikala) και αθλητισμού (σωρεία διακρίσεων σε υψηλό επίπεδο από τα τοπικά σωματεία), στα οποία ο Δήμος Τρικκαίων πρωτοστατεί στο πανελλήνιο.

Στο σημείο αυτό ο κ. Πανούσης αναφέρθηκε στην ανάγκη ο Δήμος Τρικκαίων και η πόλη των Τρικάλων ειδικότερα, να αποτελέσουν - αν είναι δυνατόν - ένα πρότυπο για όλη τη χώρα, ως προς τις τόσες επιτυχίες και προσπάθειες που γίνονται σε τόσα ζητήματα.

Ο κ. Πανούσης συνοδευόταν από τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης Δημήτρη Αναγνωστάκη,τον αρχηγό της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγο Δημήτρη Τσακνάκη και το Γενικό Αστυνομικό Επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος αντιστράτηγο Δημήτρη Σοφιό. Παρούσα στη συνάντηση ήταν η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτα Δριτσέλη.

Νωρίτερα ο Γιάννης Πανούσης επισκέφθηκε την Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων, όπου μίλησε σε αστυνομικούς και αξιωματικούς.

Αναφέρθηκε στην κοινοτική αστυνόμευση, στον αστυνομικό της γειτονιάς και μίλησε για την ενεργοποίηση των τοπικών συμβουλίων πρόληψης. Τόνισε δε πως δεν υπάρχει πετυχημένη αστυνομία στον κόσμο χωρίς τη συμμετοχή του πολίτη.

Ο κ. Πανούσης αποσαφήνισε, εξ άλλου, ότι δεν υπάρχουν προβλήματα στις σχέσεις του με άλλους υπουργούς, ούτε υπάρχει παρέμβαση στο έργο του, ενώ αναφέρθηκε και στη δεύτερη «Ανοικτή επικοινωνία με τους πολίτες» που θα πραγματοποιήσει, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, τονίζοντας πως στόχος της πολιτικής ηγεσίας είναι η προσωπική επαφή με τους πολίτες, που θα έχουν τη δυνατότητα να συζητήσουν διάφορα θέματα, προτάσεις, επισημάνσεις και απόψεις για ζητήματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ- ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα