Γαλλία: Σε διαθεσιμότητα 30 αστυνομικοί

Δεκαοκτώ ακόμη μέλη της υπηρεσίας δίωξης εγκλήματος της αστυνομίας της Μασσαλίας, στη νοτιοανατολική Γαλλία, τέθηκαν σήμερα σε διαθεσιμότητα στο πλαίσιο μιας έρευνας για διαφθορά που έχει ξεκινήσει στην υπηρεσία αυτή, ανεβάζοντας σε 30 τον συνολικό αριθμό των αστυνομικών σε βάρος των οποίων έχουν επιβληθεί κυρώσεις.

«Δεκαοκτώ αστυνομικοί που εμπλέκονται στην υπόθεση τέθηκαν σε διαθεσιμότητα», δήλωσε μια πηγή που πρόσκειται στην έρευνα.

Εξάλλου, την Παρασκευή επτά μέλη της υπηρεσίας δίωξης εγκλήματος της

Μασσαλίας που φέρονται να έχουν εκβιάσει εμπόρους ναρκωτικών και να έχουν υπεξαιρέσει από αυτούς χρήματα και ναρκωτικά συνελήφθησαν και ακόμη πέντε τέθηκαν υπό δικαστικό έλεγχο.

Έπειτα από αυτό, ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς ανακοίνωσε τη διάλυση της ομάδας της υπηρεσίας δίωξης εγκλήματος στην οποία ανήκαν αυτοί οι αστυνομικοί.

«Τα γεγονότα για τα οποία κατηγορούνται είναι εξαιρετικής σοβαρότητας» και «έχουν επιβεβαιωθεί», σημείωσε ο Βαλς, ενώ πρόσθεσε ότι «έπληξαν την τιμή και την τιμιότητα την οποία θα πρέπει να επιδεικνύουν όσοι και όσες είναι υπεύθυνοι για την ασφάλεια των συμπολιτών μας».

πηγη: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα