Άνοιξε η έκθεση Mare Nostrum

19:12 8/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Άνοιξε την Τετάρτη, 3 Οκτωβρίου, στην Πύλη Αμμοχώστου, η έκθεση Mare Nostrum, που διοργανώνεται από το Επιμελητήριο Καλών Τεχνών (Ε.ΚΑ.ΤΕ), σε επιμέλεια της Δρ. Νάτιας Αναξαγόρου, υπό την αιγίδα της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε ανακοίνωσή του, το Επιμελητήριο Καλών Τεχνών αναφέρει ότι μετά τον πρόλογο της Προέδρου του Ε.ΚΑ.ΤΕ Δάφνης Τριμικλινιώτη, έγιναν τα εγκαίνια από την Υπουργό Εσωτερικών Ελένη Μαύρου, στην παρουσία της Επιτρόπου Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Πολυγλωσσίας και Νεολαίας της ΕΕ Ανδρούλας Βασιλείου, του Πρέσβη της Ελλάδας

στην Κύπρο Βασίλειου Παπαϊωάννου, πολλών άλλων αξιωματούχων αλλά και μιας πληθωρικής παρουσίας καλλιτεχνών, κοινού και ανθρώπων της τέχνης.

Στους χώρους του ενετικού μνημείου θα παρουσιάζεται μέχρι και τις 29 Οκτωβρίου του 2012 το έργο 35 Κυπρίων καλλιτεχνών, που πραγματεύονται την «περίκλειστη» θάλασσα της διακίνησης ιδεών και πολιτισμών, την «πικρή» θάλασσα των συγκρούσεων, της επαναχαρτογράφησης συνόρων και της διασποράς, την εσωτερική, εν τέλει, «δική μας» θάλασσα, σε μια κατάδυση στα βάθη της ύπαρξης, εκεί όπου καταργείται η στερεότητα των πραγμάτων, αποκρυπτογραφείται η ρευστή τους υπόσταση και ξαναγράφονται αφηγήσεις, προσωπικές και συλλογικές μιας μεσογειακής μνήμης και συνείδησης.

Ανάμεσα στους 35 εικαστικούς, φιλοξενούνται, τιμής ένεκεν τρεις καθοριστικοί για την πορεία της κυπριακής τέχνης (γλυπτικής, ακαδημαϊκής ναίβ ζωγραφικής και κεραμικής) δημιουργοί και συγκεκριμένα οι Άγγελος Μακρίδης, Στας Παράσκος και Βαλεντίνος Χαραλάμπους. Την έκθεση συνοδεύει κατάλογος με αναλυτικά κείμενα στην ελληνική και αγγλική και φωτογραφική τεκμηρίωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα