Γαλλία: Καταγγέλει «αποτυχία» η αριστερά

Ο Φρανσουά Ολάντ, ο υποψήφιος των Σοσιαλιστών για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία, και η επικεφαλής του Σοσιαλιστικού Κόμματος Μαρτίν Ομπρί, εκτιμούν σήμερα σε κοινό τους ανακοινωθέν ότι η ανακοίνωση ενός ελληνικού δημοψηφίσματος για το σχέδιο διάσωσης "αντικατοπτρίζει μια αποτυχία της διακυβέρνησης της ζώνης του ευρώ".

Ο Φρανσουά

Ολάντ, υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές της άνοιξης του 2012 στη Γαλλία, που φέρεται ως φαβορί των δημοσκοπήσεων, εμφανίζεται στα ποσοστά προτίμησης αρκετά μπροστά από εν ενεργεία Πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί. "Πέρα από την απόφαση που θα ληφθεί από το ελληνικό κοινοβούλιο, αυτή η κατάσταση αντανακλά μια αποτυχία της διακυβέρνησης της ζώνης του ευρώ", γράφουν οι δύο σοσιαλιστές ηγέτες.

"Πολλές από τις σημερινές δυσκολίες θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί, αν η Ευρώπη είχε δείξει την αλληλεγγύη από την αρχή των κερδοσκοπικών επιθέσεων εναντίων της Ελλάδας", εκτιμούν.

Για αυτούς, "Η Ευρώπη ενήργησε πολύ αργά, πολύ αδύναμα στο χρηματοπιστωτικό επίπεδο, και πολύ σκληρά στο οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο". Πρόσθεσαν επίσης ότι αν και "πάντοτε υποστήριζαν την ανάγκη για την Ελλάδα να ανορθώσει τα οικονομικά της", επίσης "πάντα κατήγγειλαν τη σκληρότητα των μέτρων που ελήφθησαν".

"Εάν αυτή η απόφαση του κ. Παπανδρέου (ο Έλληνας πρωθυπουργός) προκαλεί νέες διαταραχές στις χρηματοπιστωτικές αγορές, θα πρέπει κατά κύριο λόγο να κάνει τους ηγέτες της ΕΕ να λάβουν επιτέλους τις αποφάσεις για την πραγματοποίηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, ιδιαίτερα για τη ρύθμιση του χρηματοπιστωτικού συστήματος (...) και για να βρουν ένα δίκαιο δρόμο μεταξύ της μείωσης των ελλειμμάτων και τη διατήρηση της ανάπτυξης και της απασχόλησης", καταλήγουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα