Θύελλα αντιδράσεων

Η απόφαση της κυβέρνησης να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης και να προχωρήσει στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος μόλις καταρτιστεί η νέα δανειακή σύμβαση εν όψει της υλοποίησης της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες,
έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. 


Κατά τη συνάντησή του σήμερα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε ότι «σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές έχω την ιστορική ευθύνη να κάνω ό,τι απαιτείται προκειμένου η ευρωπαϊκή προοπτική και το μέλλον της χώρας να μην μπει σε περιπέτειες». Ο Αντώνης Σαμαράς άφησε σαφείς αιχμές για τις προθέσεις του πρωθυπουργού, τον οποίον κατηγόρησε για τυχοδιωκτικές κινήσεις. «Η Ν.Δ θα αποτρέψει πάση θυσία τέτοιους τυχοδιωκτισμούς. το αίτημα για εκλογές είναι εθνική ανάγκη. Ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του και να κάνει το καθήκον του» είπε ο κ. Σαμαράς στην δημόσια δήλωση του. Κατά την συνάντηση του με τον Κάρολο Παπούλια είπε οτι«είναι πολύ σημαντικό αυτά τα σχέδια τα οποία υπάρχουν τουλάχιστον εμάς να μην μας βρουν συνεργούς». Αύριο το μεσημέρι στις 12.00 συνεδριάζει η Κ.Ο της Νέας Δημοκρατίας.

Συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας την Πέμπτη διοργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ. «Αυτή τη στιγμή είναι η ώρα του λαού» αναφέρει κοινή ανακοίνωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Γραμματείας του κόμματος. Ο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι «οι συνεχόμενες, μεγαλειώδεις λαϊκές κινητοποιήσεις δημιούργησαν σοβαρές ρωγμές στην κυβέρνηση και στο μέτωπο του μνημονίου και ήταν αυτές που δρομολόγησαν, ουσιαστικά, τις τελευταίες ραγδαίες εξελίξεις, που οδηγούν την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στα πρόθυρα της κατάρρευσης.». Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, δήλωσε σήμερα από το βήμα της βουλής: «O κ. Παπανδρέου και η κυβέρνησή του, κάτω από την ασφυκτική πίεση του λαϊκού ξεσηκωμού, μετά την περήφανη στάση του λαού μας στην επέτειο του ΟΧΙ, τελικά σύρεται σε κάλπες».


Συγκέντρωση στο Σύνταγμα οργανώνει το ΚΚΕ την προσεχή Παρασκευή 4 Νοεμβρίου, στις 6 το απόγευμα, με ομιλήτρια την ΓΓ του κόμματος Αλέκα Παπαρήγα. Σε σχετική ανακοίνωση της ΚΕ του κόμματος, αναφέρεται ότι «το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους νέους της Αττικής σε συμπόρευση ώστε να παρέμβει ο ίδιος ο λαός πιο αποφασιστικά στις εξελίξεις. Να αποτύχουν τα εκβιαστικά τρομοκρατικά διλήμματα που θέτουν η κυβέρνηση και τα κόμματα της πλουτοκρατίας, η ΕΕ».


Σε εγρήγορση κάλεσε τους βουλευτές του κόμματός του, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης, στην συνεδρίαση της ΚΟ, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Καρατζαφέρης, εκτίμησε ότι οι εκλογές είναι πολύ κοντά, και ζήτησε από τους βουλευτές του να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να προωθήσουν τις θέσεις του κόμματος. Τους κάλεσε να καταθέσουν προτάσεις για το πρόγραμμα του κόμματος και να πλησιάσουν τον κόσμο ώστε να τον εκφράσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Υπέρ των εκλογών τάσσεται ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης. «Το δημοψήφισμα

Keywords
Τυχαία Θέματα