Φοιτητική εστία το «La Mirage»

Το κτίριο που στεγαζόταν το ξενοδοχείο «La Mirage», στην Πλατεία Ομονοίας, θα μετατραπεί σε Φοιτητική Εστία, δυναμικότητας 400 κλινών, αποφάσισαν οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος και ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αθλητισμού και Πολιτισμού, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Το κτίριο αυτό, που αποτελεί ιδιοκτησία του Μετοχικού Ταμείου Αεροπορίας, παραμένει κλειστό από το 2008. Η αξιοποίησή του θα καλύψει ένα σημαντικό μέρος των αναγκών της φοιτητικής κοινότητας ενώ ταυτόχρονα
θα αναβαθμίσει την περιοχή του κέντρου της Αθήνας. Παράλληλα, η εκμίσθωσή του από το Υπουργείο Παιδείας, θα αποτελέσει σημαντική πηγή εσόδων για τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Μετα την επίσκεψη που έκαναν  στο κτήριο οι δύο Υπουργοί, ο ΥΠΕΘΑ Π. Παναγιωτόπουλος,  δήλωσε: «με την αξιοποίηση του Ξενοδοχείου που ανήκει  στο Μετοχικό Ταμείο Αεροπορίες και την μετατροπή του σε Φοιτητική εστία, θα έχουμε μια κυψέλη φοιτητών, νέων αξιόλογων ανθρώπων, σ' ένα δύσκολο σημείο της Αθήνας, στην Ομόνοια, οι οποίοι θα δίνουν τον δικό τους τόνο στην καθημερινότητα, που τουλάχιστον στο κέντρο της Αθήνας πρέπει να αλλάξει.» 
Keywords
Τυχαία Θέματα