Φάιμαν για Ολυμπιακούς Αγώνες στο Σότσι

Σαφώς υπέρ της επίσημης εκπροσώπησης της χώρας του στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Σότσι, και μάλιστα σε ανώτατο επίπεδο, τάχθηκε με σημερινές δηλώσεις του ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν.

Όπωςανέφερε ο κ. Φάιμαν, έχει συμφωνήσει να συναντηθεί για το λόγο αυτό με τον ομοσπονδιακό πρόεδρο Χάιντς Φίσερ, για να συζητήσουν ποιος από τους δύο θα εκπροσωπήσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες

την Αυστρία.

Σύμφωναμε τον καγκελάριο, ο ίδιος δεν θεωρεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες "μια εκδήλωση στην οποία κάποιος με την απουσία του διαδηλώνει το ο,τιδήποτε", αφού "οι Ολυμπιακοί Αγώνες υπάρχουν για να εμφανίζεται κάποιος εκεί, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να αλλάξει και τη γνώμη του περνώντας τα σύνορα".

Με την τοποθέτηση αυτή ο Αυστριακός σοσιαλδημοκράτης καγκελάριος απορρίπτει εμμέσως πλην σαφώς την ενορχηστρωμένη προσπάθεια ηγετών διαφόρων χωρών της Ευρώπης -με επικεφαλής τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, που πρώτη ανήγγειλε την απουσία της- αλλά και των ΗΠΑ να μποϊκοτάρουν τους Αγώνες σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Ρωσία.

Την απόφασήτου να είναι παρών στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς του Σότσι, επανέλαβε σήμερα σε δηλώσεις του στη Βιέννη κι ο Αυστριακός υπουργός Άμυνας και Αθλητισμού Γκέραλντ Κλουγκ, τονίζοντας πως προσωπικά θεωρεί κάτι τέτοιο ως μια τελείως λογική προσέγγιση.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα