Εξέταση για ατασθαλείες στο ΙΚΑ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) που διέταξε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Γεράσιμος Βουδούρης προκειμένου να εντοπισθούν τυχόν ατασθαλίες με προμήθειες στις Μονάδες Υγείας του ΙΚΑ οι οποίες ως γνωστόν έχουν ενταχθεί στον ΕΟΠΥΥ.

Με βάση τα πρώτα στοιχεία των ελέγχων σε 11 αποθήκες της Αθήνας,

αλλά και της κεντρικής αποθήκης στον Άλιμο βρέθηκαν μεταξύ άλλων 4 τόνοι γύψου, ο οποίος είχε αγορασθεί προ ετών και δεν είχε αξιοποιηθεί, μεγάλες ποσότητες οδοντιατρικών αναλώσιμων και μη υλικών, βαμβάκι, οινοπνεύματα και αντίστοιχα υλικά καθώς και εκατοντάδες πιεσόμετρα που δεν είχαν διανεμηθεί στις μονάδες του ΙΚΑ.
 
Συγκεκριμένα στις αποθήκες του ΙΚΑ εντοπίσθηκαν 369 πιεσόμετρα που είχαν αγορασθεί, αλλά δεν είχαν διανεμηθεί στις Μονάδες Υγείας με αποτέλεσμα πολλές εξ αυτών να παρουσιάζουν ελλείψεις σε πιεσόμετρα. -Επίσης βρέθηκαν 8.000 τεμάχια πανάκριβων επιθεμάτων τα οποία κόστισαν σε κάθε Μονάδα Υγείας στην οποία θα μεταφέρονταν 60.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ πολλά υλικά αγοράσθηκαν, αφού είχε λήξει η σύμβαση με τον προμηθευτή, ενώ βρέθηκαν φαρμακευτικά είδη που είχαν λήξει και άλλα που πρόκειται να λήξουν σε σύντομο χρονικό διάστημα. Η Ένορκη Διοικητική Εξέταση συνεχίζεται και το τελικό πόρισμα του ΕΟΠΥΥ θα δοθεί στη δημοσιότητα την ερχόμενη εβδομάδα.
 
Την αναστολή της εφημερίας του Γενικού Νοσοκομείου της Νίκαιας μεθάυριο Κυριακή ζητούν από τη διοίκηση, οι γιατροί του νοσοκομείου οι οποίοι συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας τους λόγω των απλήρωτων εφημεριών.
Η πενταμελής επιτροπή των γιατρών κρίνει ότι η εφημερία του νοσοκομείου είναι επισφαλής εξαιτίας των σοβαρών ελλείψεων σε προσωπικό.
 

Keywords
Τυχαία Θέματα