Εξέγερση στην Αμυγδαλέζα

Ηρεμία επικρατεί σήμερα στο Κέντρο Κράτησης μεταναστών στην Αμυγδαλέζα μετά τη χθεσινοβραδινή εξέγερση των κρατουμένων. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν από πέτρες 10 αστυνομικοί. Η εξέγερση ξέσπασε γύρω στις εννιά χθες το βράδυ, με αφορμή την ανακοίνωση πως παρατείνεται ο χρόνος κράτησης από 12 σε 18 μήνες. Οι κρατούμενοι επιτέθηκαν κατά των φρουρών και κατέλαβαν ένα κτίριο και το προαύλιο. Στη συνέχεια άναψαν μεγάλες φωτιές καίγοντας στρώματα ενώ έβαλαν φωτιά και σε κοντέινερ.

Ισχυρές αστυνομικές και πυροσβεστικές δυνάμεις

έσπευσαν στο κέντρο. Οι εξεγερμένοι τους υποδέχτηκαν με πετροπόλεμο, ενώ τα ΜΑΤ ανταπάντησαν κάνοντας χρήση δακρυγόνων και κροτίδων κρότου λάμψης.

Μιλώντας στον Αθήνα 984 και τη Φρόσω Ζαγορίτου ο Δήμαρχος Αχαρνών Σωτήρης Ντούρος τόνισε ότι είχε ενημερώσει τους αρμόδιους φορείς ότι στο Κέντρο κρατείται μεγάλος αριθμός μεταναστών και θα δημιουργούνταν προβλήματα, ενώ αναφερόμενος στις συνθήκες διαβίωσης μίλησε για κοντέινερς- κλουβιά και έθεσε σειρά ερωτημάτων για τη σίτιση και την υγειονομική περίθαλψη των κρατουμένων.

Keywords
Αναζητήσεις
content
Τυχαία Θέματα