Ευρωπαϊκό τελεσίγραφο

«Καμπανάκι» για την κατάσταση που επικρατεί στις 396 ανεξέλεγκτες χωματερές στη χώρα μας κρούει στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ο Ευρωπαίος επίτροπος περιφερειακής πολιτικής, Γιοχάνες Χαν.

Σε επιστολή του, ο αρμόδιος επίτροπος επισημαίνει ότι για όλα τα έργα που αφορούν υποδομές διαχείρισης απορριμμάτων θα πρέπει να υπάρχουν συμβάσεις έως το τέλος του έτους. Σε αντίθετη περίπτωση τα πρόστιμα μπορούν να φθάσουν έως και 28 εκατομμύρια ευρώ, ενώ από το 2014 θα επιβάλλεται πρόστιμο 35 ευρώ για κάθε τόνο σκουπιδιών που

θα θάβεται χωρίς επεξεργασία.

Την άμεση ανάγκη να κλείσουν οι ανεξέλεγκτες χωματερές και να δημιουργηθούν νέοι χώροι υγειονομικής ταφής ζητά, με ανακοίνωση της, η ΔΗΜΑΡ θέτοντας ως προϋπόθεση αφενός μείωση της γραφειοκρατίας και αφετέρου ανάληψη της πλήρους ευθύνης από τους ΟΤΑ.

Την ώρα που οι ιθύνοντες ψάχνουν για λύση ο 23χρονος απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου,Γιάννης Μουργής, βραβεύθηκε στο διαγωνισμό call to Innovation, με σχέδιο που αφορά συνοικιακή κομποστοποίηση με έξυπνους κάδους διαχείρισης που αναγνωρίζουν ψηφιακά το οργανικό DNA των απορριμμάτων. Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και τη Νικολέττα Αυλωνίτη, τόνισε πως προϋπόθεση για την επιτυχία της ολοκληρωμένης του πρότασης είναι η συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας η οποία και θα καρπώνεται τα κέρδη.

Λύση-ανάγκης για τα σκουπίδια που αποτελούν κίνδυνο για την περιοχή επιχειρούν και οι κάτοικοι του Δήμου Φαρκαδόνας, οι οποίοι προχωρούν σε έρανο προκειμένου να αγοράσουν πετρέλαιο για τα ακινητοποιημένα απορριμματοφόρα με σκοπό να μαζευτούν οι τόνοι των σκουπιδιών από τα γύρω χωριά.

Keywords
Τυχαία Θέματα