«Ευρωπαϊκό και όχι ελληνικό το πρόβλημα»

«Η ελληνική κυβέρνηση κατέθεσε τις προτάσεις που διαμορφώθηκαν ως εθνική στρατηγική από τη χθεσινή σύνοδο των αρχηγών με κατεύθυνση μια συμφωνία κοινωνικά δίκαιη και βιώσιμη για την Ελλάδα και για την ευρωζώνη» τόνισε μετά τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός προσθέτοντας ότι αυτές περιλαμβάνουν αξιόπιστες μεταρρυθμίσεις και ως αντάλλαγμα ένα μεσοπρόθεσμο χρηματοδοτικό πρόγραμμα, ένα επενδυτικό πακέτο και την έναρξη της αναγκαίας συζήτησης

για το χρέος. «Είμαι χαρούμενος να πω ότι στις τοποθετήσεις των συναδέλφων μου όλοι κατανοούν ότι δεν έχουν ένα ελληνικό πρόβλημα αλλά ένα ευρωπαϊκό, στο οποίο καλούμαστε όλοι μαζί με ευθύνη να δώσουμε λύση» πρόσθεσε.
«Η συζήτηση έγινε σε θετικό κλίμα. Η διαδικασία θα είναι ταχύτατη με στόχο να έχουμε καταλήξει μέχρι τέλους της εβδομάδας. Η ελληνική πλευρά θα συνεχίσει την προσπάθεια έχοντας ως ισχυρό όπλο την σαφή ετυμηγορία του λαού και τη βούλησή του για μια βιώσιμη συμφωνία που θα τελειώνει τη συζήτηση» σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

Eν τω μεταξύ, την πεποίθηση της ελληνικής πλευράς ότι βρισκόμαστε σε τροχιά βιώσιμης συμφωνίας η οποία θα πρέπει να έχει επιτευχθεί μέχρι την Παρασκευή, εξέφρασαν από τις Βρυξέλλες κυβερνητικές πηγές.

Όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές, υπάρχει πλέον σαφής παραδόχη απ'όλες τις πλευρές ότι ένα Grexit δεν είναι επιθυμητό για γεωπολιτικούς λόγους, ενώ παράλληλα έχει τεθεί το ζήτημα του ελληνικού χρέους και αναζητάται λύση που θα καλύψει τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η ελληνική πλευρά πλευρά είναι ικανοποιημένη καθώς στο τραπέζι βρίσκεται ένα ενιαίο πακέτο προαπαιτουμένων, το οποίο περιλαμβάνει τόσο μια προρύθμιση που θα καλύψει τα άμεσα χρηματοδοτικά προβλήματα της χώρας για τις επόμενες 30 με 40 ημέρες και το οποίο θα λύσει το ζήτημα αξιοπιστίας, όσο και μια βιώσιμη λύση μακροπρόθεσμου χαρακτήρα.

με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα