Έτοιμοι στην Ευρώπη για τη νέα πρόταση

Έτοιμοι να συζητήσουν τη νέα πρόταση της Κύπρου, δηλώνουν οι 17 Υπουργοί της Ευρωζώνης, όπως ανακοινώθηκε μετά την ολοκλήρωση της έκτακτης τηλεδιάσκεψης του Eurogroup. Εν τω μεταξύ, ολοκληρώθηκε στην Κύπρο έκτακτη σύσκεψη του προέδρου Νίκου Αναστασιάδη

με τους αρχηγούς των κομμάτων, παρουσία του διοικητή της κεντρικής τράπεζας Πανίκου Δημητριάδη. Όπως τόνισε ο κ. Δημητριάδης, προωθείται άμεση ψήφιση νομοθετικού πλαισίου για την εξυγίανση και ανάκαμψη του τραπεζικού συστήματος, που θα προστατεύει όλες τις ασφαλισμένες καταθέσεις μέχρι 100 χιλιάδες ευρώ.

Νωρίτερα η Λαϊκή Τράπεζα είχε ανακοινώσει ότι επιβάλει όριο 260 ευρώ ημερησίως στις αναλήψεις από τα ATM της ανά πελάτη, στον απόηχο και των πληροφοριών για κλείσιμο της τράπεζας, που ωστόσο διαψεύστηκαν.

Εν τω μεταξύ, κατατέθηκαν ήδη στη Βουλή των Αντιπροσώπων τα πρώτα νομοσχέδια που συζητήθηκαν απόψε στο Υπουργικό Συμβούλιο, μεταξύ αυτών εκείνο που αφορά την ίδρυση εθνικού ταμείου αλληλεγγύης και την επιβολή περιοριστικών μέτρων στις συναλλαγές σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα