Ερντογάν: Έκκληση για ηρεμία

Έκκληση για ηρεμία απηύθυνε ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναχωρώντας από την Τουρκία για επίσημη τετραήμερη επίσκεψη στις χώρες του Μαγκρέμπ, ενώ υποστήριξε ότι οι διαδηλώσεις προκαλούνται από «εξτρεμιστικά στοιχεία». «Δημοκρατία δεν σημαίνει μόνο εκλογές» ανέφερε σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιουλ, πράγμα που ερμηνεύεται στην Τουρκία ως απάντηση στις δηλώσεις που κάνει τις

τελευταίες μέρες ο πρωθυπουργός της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος αποδίδει τις διαμαρτυρίες στην τάση «ορισμένων που δεν μπορούν να νικήσουν στην κάλπη το κυβερνών κόμμα, να το καταφέρουν αυτό με τέτοιες μεθόδους».

Στο μεταξύ, μόνο με το ξημέρωμα καταλιάγιασαν οι συγκρούσεις διαδηλωτών με την τουρκική αστυνομία στις μεγάλες πόλεις της χώρας, με την καρδιά των επεισοδίων να χτυπά στην Κωνσταντινούπολη και την οργή να μένει αμείωτη σε Σμύρνη και Άγκυρα.

Μάχες στο Μπεσικτάς με τις δυνάμεις ασφαλείας, ενώ μολότοφ έκαψαν μέρος των γραφείων του κόμματος του Ερντογάν στη Σμύρνη. Κοινό αίτημα των διαδηλώσεων, οι οποίες αναμένεται να συνεχιστούν και σήμερα, είναι η παραίτηση του Ερντογάν.

Την ίδια ώρα, πτώση άνω του 5% καταγράφει ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου της Κωνσταντινούπολης, με τους χρηματιστηριακούς αναλυτές να θεωρούν πως η πολιτική αναταραχή θα έχει διάρκεια στην χρηματαγορά της Πόλης.


Διαβάστε προηγούμενη είδηση

Keywords
Τυχαία Θέματα