Εργαζόμαστε για συμφωνία εντός χρονοδιαγράμματος

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα ότι οι διεθνείς πιστωτές εργάζονται εντατικά με την Ελλάδα για να επιτευχθεί μια συμφωνία αυτό το μήνα και να αποδεσμευθούν τα κεφάλαια που χρειάζεται η χώρα για να αποπληρώσει δάνεια. "Όλη η δουλειά που κάνουμε έχει στόχο να εξασφαλισθεί η ολοκλήρωση της συμφωνίας στο συμφωνηθέν χρονικό πλαίσιο. Εργαζόμαστε εντατικά γι' αυτό", δήλωσε η Μέρκελ

σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρόεδρο της Αιγύπτου, όταν ερωτήθηκε αν θα δοθεί στην Ελλάδα περισσότερος χρόνος πέραν του τέλους Ιουνίου για την επίτευξη μιας συμφωνίας.

Η Καγκελάριος δεν προχωρά μόνη της, αλλά σε στενή επαφή με τους εταίρους της

Η Καγκελάριος δεν προχωρά μόνη της, τόνισε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η Άγγελα Μέρκελ στο θέμα της ελληνικής διάσωσης και το κατά πόσον νομιμοποιείται για κάτι τέτοιο.

"Δεν υπάρχει δική της πορεία. Υπάρχει μια στενή επαφή της Καγκελαρίου και του Γάλλου Προέδρου, με τους Ευρωπαίους εταίρους, τους Θεσμούς και την ελληνική κυβέρνηση. Σε αυτά συγκαταλέγεται και η συζήτηση την Δευτέρα το βράδυ στο Βερολίνο. Δεν επρόκειτο για λήψη αποφάσεων, αλλά για μια κοινή αξιολόγηση της κατάστασης. Για την Γερμανία και την Γαλλία είναι σημαντικό οι Θεσμοί να επεξεργαστούν μια κοινή θέση και να συζητήσουν για αυτήν με την ελληνική κυβέρνηση. Δόξα τω Θεώ, τρέχουν αυτές οι συνομιλίες", δήλωσε ο κ. Ζάιμπερτ και διευκρίνισε ότι οι αποφάσεις δεν θα ληφθούν μεταξύ της κυρίας Μέρκελ, του κ. Ολάντ και του κ. Τσίπρα, αλλά θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία μεταξύ της ελληνικής κυβερνησης και των Θεσμών και μετά αυτή θα αποτελέσει τη βάση για τις αποφάσεις του Eurogroup. "Η Καγκελάριος και ο υπουργός Οικονομικών βρίσκονται σε στενότατη επαφή με πολλούς παράγοντες", πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα