ΕΕ ζητά «αλλαγή εκ θεμελίων» στην FIFA

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε σήμερα να υπάρξει "μια αλλαγή εκ θεμελίων" στους κόλπους της FIFA εκτιμώντας ότι η παραίτηση του Γιόζεφ Μπλάτερ αντιπροσωπεύει απλώς "έναν σταθμό σε μια μακρά διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσει για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη".

Ο 79χρονος Μπλάτερ, ο οποίος έχει περάσει σχεδόν 40 χρόνια στη FIFA, παραιτήθηκε χθες από την προεδρία της διεθνούς ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, μόλις τέσσερις ημέρες μετά την επανεκλογή του για μια πέμπτη θητεία, ενώ η FIFA

συγκλονίζεται από μια σειρά σκανδάλων διαφθοράς.

Η παραίτηση του Μπλάτερ "αντιπροσωπεύει απλώς έναν σταθμό σε μια μακρά διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθηθεί για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη και να εγκαθιδρυθεί στη FIFA ένα σταθερό σύστημα καλής διακυβέρνησης", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για τον αθλητισμό Τιμπόρ Ναβράτσιτς.

"Σεβόμαστε το δικαίωμα των αθλητικών ομοσπονδιών να αυτοδιοικούνται, αλλά έπειτα από τόσες αποτυχημένες ευκαιρίες και την πλήρη απώλεια της εμπιστοσύνης προς τη FIFA, πιστεύω ότι οφείλουμε να υποστηρίξουμε μια θεμελιώδη αλλαγή και να ενεργήσουμε για να εφαρμοσθούν σταθερές λύσεις", πρόσθεσε.

Ο επίτροπος διευκρίνισε ότι "σκέπτεται" τον τρόπο με τον οποίο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή "μπορεί να διαδραματίσει έναν ρόλο". "Το οφείλουμε στα εκατομμύρια των φιλάθλων στην Ευρώπη και αλλού, οι οποίοι αγαπούν το σπορ και αξίζουν πολύ καλύτερα", υπογράμμισε διαβεβαιώνοντας ότι οι Βρυξέλλες "θα υποστηρίξουν εκείνους (μεταξύ των αθλητικών οργανώσεων και των κρατών μελών) που προωθούν την αλλαγή".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα