Έρχεται το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου

To Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, έρχεται στις κινηματογραφικές αίθουσες της πρωτεύουσας από τις 24 Σεπτεμβρίου. Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του φεστιβάλ, Ορέστης Ανδρεαδάκης μίλησε στον Ιάσονα Τριανταφυλλίδης και την εκπομπής "Αθήνα Μ' ακούς"

Το φεστιβάλ κινηματογράφου της Αθήνας

"Νύχτες Πρεμιέρας" θα αρχίσει την ερχόμενη Τετάρτη - αλλάξαμε τις ημερομηνίες λόγω εκλογών - στους κινηματογράφους Δαναος 1 , 2 , Όπερα 1, 2, Ιντεάλ , Ταινιοθήκης της Ελλάδος και στη Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στο Innovathens θα πραγματοποιήσουμε για πρώτη φορά ένα εργαστήριο επεξεργασίας κινηματογραφικών ιδεών και σεναρίων το οποίο ονομάζεται "Αthens Film Lab" και απο το οποίο θα χρηματοδοτηθεί εξ' ολοκλήρου με 7.000 ευρώ η παραγωγή 7 μικρού μήκους ταινιών που θα έχουν θέμα την Αθήνα. Θα υπάρχει και ένα δεύτερο σκέλος το οποίο ονομάζεται "Concept Factory" και θα είναι για μεγάλου μήκους ταινίες όπου σκηνοθέτες που έχουν ήδη καταθέσει τα σχέδια τους θα δουλέψουν με ξένους παραγωγούς και καθηγητές από την αρχή. Από το concept , από την αρχική ιδέα , πως ξεκινάει και πως πρέπει να ξεκινήσει σωστά μια ταινία. Το Athens Film Lab ξεκινάει να δουλεύει από σήμερα.

Οι προβολές των ταινιών αρχίζουν από τις 24 Σεπτεμβρίου. Έχουμε 239 ταινίες απ' ολο τον κόσμο, δύο διαγωνιστικά τμήματα, διαγωνιστικό ελληνικών ταινιών μικρού μήκους που είναι το μέλλον μας, μουσικά ντοκιμαντέρ, ταινίες μικρού μήκους για όλα τα γούστα.

Keywords
Τυχαία Θέματα