Επτά Ιάπωνες όμηροι νεκροί

Ο ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε επιβεβαίωσε σήμερα το βράδυ τον θάνατο επτά Ιαπώνων που κρατούνταν όμηροι μαζί με άλλους εργαζόμενους στις εγκαταστάσεις φυσικού αερίου στο Ιν Αμένας της νοτιοανατολικής Αλγερίας.

«Ενημερώθηκα από τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Μινόρου Κιούτσι ότι μετά την ταυτοποίηση των σορών σε νοσοκομείο του Ιν Αμένας, επιβεβαιώθηκε ο θάνατος επτά Ιαπώνων που εργάζονταν στην εταιρεία JGC», δήλωσε ο Άμπε στη διάρκεια συνάντησης της ομάδας κρίσης που δημιουργήθηκε την Τετάρτη, οπότε και

ξέσπασε η κρίση ομηρίας δεκάδωνεργαζόμενων στις εγκαταστάσεις φυσικού αερίου από ισλαμιστές.

Μέχριστιγμής η ιαπωνική εταιρεία δεν είχε κάνει ανακοινώσεις όσον αφορά την τύχη των 17 εργαζομένων της που βρίσκονται στην Αλγερία, μεταξύ αυτών και 10 Ιάπωνες.

«Αθώοι έγιναν θύματα. Είναι ιδιαίτερα επώδυνο», σημείωσε ο Άμπε, η κυβέρνηση του οποίου επέκρινε σφοδρά την έφοδο των αλγερινών δυνάμεων ασφαλείας για τον τερματισμό της κρίσης ομηρίας.

Ο ιάπωνας πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι η τύχη των τριών άλλων Ιαπώνων παραμένει άγνωστη.

Έναειδικό κυβερνητικό αεροσκάφος αναμένεται να αναχωρήσει άμεσα από το Τόκιο για να μεταφέρει πίσω στη χώρα τους ιάπωνες εργαζόμενους στην JGC.

Σύμφωνα πάντως με δύο αλγερινούς μάρτυρες, εννέα Ιάπωνες εκτελέστηκαν ήδη από την Τετάρτη από την ισλαμιστική οργάνωση που κατέλαβε τις εγκαταστάσεις στο Ιν Αμένας.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα