Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός του Τσαντ

Ο πρόεδρος του Τσαντ Ιντρίς Ντέμπι διόρισε σήμερα στη θέση του πρωθυπουργού τον Τζιμρανγκάρ Νταντνάτζι, ο οποίος ήταν έως τώρα διευθυντής του προεδρικού γραφείου και έχει διατελέσει πολλές φορές υπουργός, μετά την παραίτηση νωρίτερα σήμερα του Εμανουέλ Ναντινγκάρ, μετέδωσε ο κρατικός ραδιοσταθμός της χώρας.

"Έχω την τιμή να υποβάλω (...) την παραίτησή μου από την πρωθυπουργία, πριν από τρία χρόνια με διορίσατε σε αυτήν τη θέση, σήμερα έφτασα στο τέλος της αποστολής μου", αναφέρει ο Ναντινγκάρ στην επιστολή της παραίτησής του, ηοποία αναγνώστηκε από τον ραδιοσταθμό, ο οποίος

μετέδωσε επίσης την είδηση για τον διορισμό του Νταντνάτζι.

Στον Εμανουέλ Ναντινγκάρ, οοποίος διετέλεσε πρωθυπουργός από τον Μάρτιο του 2010, είχε ανατεθεί ξανά η πρωθυπουργία μετά την αμφιλεγόμενη επανεκλογή του Ιντρίς Ντέμπι στις προεδρικές εκλογές του Απριλίου του 2011.

Ανασχηματισμοί γίνονται συχνά στην κυβέρνηση του Τσαντ, το οποίο κυβερνάται με σιδηρά πυγμή από τον πρόεδρο Ντέμπι, ο οποίος βρίσκεται στην εξουσία από το 1990. Οι πρωθυπουργοί παραμένουν σπάνια περισσότερο από δύο ή τρία χρόνια στη θέση αυτή.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα