Επίθεση κατά Πανούση

Ευθεία επίθεση κατά του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση εξαπέλυσε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπουλου, με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Πανούση μετά την καταγγελία ότι το περασμένο Σάββατο η κα Κωνσταντοπούλου απαγόρευσε σε αστυνομικό να χρησιμοποιήσει τις τουαλέτες του Κοινοβουλίου και του ζητήθηκε ταυτότητα.

“Προξενεί κατάπληξη το γεγονός ότι για πολλοστή φορά υποδαυλίζεται με δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού οι εκ μέρους των αστυνομικών δυνάμεων
αμφισβήτηση των κανόνων ασφαλείας της Βουλής και τροφοδοτείται αντιπαράθεση της αστυνομίας προς το Κοινοβούλιο, αναφέρει η ανακοίνωση της προέδρου της Βουλής. Παράλληλα προσθέτει ότι ουδείς δικαιούται να παριστάνει τον ανυποψίαστο και καλό θα ήταν ο καθένας να περιορίζεται και να υπηρετεί το θεσμικό του ρόλο στη Δημοκρατία και να μη μετατρέπεται σε αυτόκλητο αναμορφωτή του πολιτεύματος.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ Πανούσης είχε δηλώσει μεταξύ άλλων νωρίτερα : "Πιστεύω ότι στις δημοκρατίες ο θεσμός της Βουλής πρέπει να σέβεται τον άλλο θεσμό, την Αστυνομία".

Εν τω μεταξύ από αύριο η αστυνομική φρουρά του Κοινοβουλίου, θα έχει πολιτική ενδυμασία, με σακάκι, ενώ σε ευκρινές σημείο θα πρέπει οι αστυνομικοί να έχουν την υπηρεσιακή τους κάρτα.
Το μέτρο αυτό αποφασίστηκε για καθαρά λόγους ασφαλείας μετά την δήλωση του Νίκου Μαζιώτη για χτύπημα σε δημόσιο κτίριο.
Keywords
Τυχαία Θέματα