Πολιτικοί διαξιφισμοί στη Βουλή

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν στη Βουλή Αλέξης Τσίπρας και Ευάγγελος Βενιζέλος, στο πλαίσιο της συζήτησης επί των προτάσεων των κομμάτων για τη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής στη Βουλή για τη λίστα Λαγκάρντ. Σφοδρή κριτική τόσο στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά,

τον οποίο κατηγόρησε ότι συμπεριφέρεται σαν να καταβάλλει τόκο στον κ. Βενιζέλο για την πρωθυπουργοποίηση του, όσο και στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ που υιοθέτησε όπως είπε το ύφος του μαίνομενου ταύρου που προδίδει ενοχή, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Αντικρούοντας τις κατηγορίες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ενορχηστρώνει σκευωρία κατά του ΠΑΣΟΚ και του προέδρου του είπε ότι «εμείς δεν στοχοποιούμε πρόσωπα αλλά το σύστημα της κλεπτοκρατίας» και επεσήμανε ότι όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας το κόμμα του θα επανέλθει ζητώντας και εξεταστική επιτροπή.

Εξέφρασε επίσης την απορία του γιατί ο κ. Βενιζέλος δεν ζήτησε ο ίδιος την έρευνα της προκαταρκτικής επιτροπής, αφού όπως είπε καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται.

Σε πολύ υψηλούς τόνους και η ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι έχει ως στόχο την πολιτική σκευωρία που στοχοποιεί τον ίδιο, ώστε να ρίξει την κυβέρνηση.

Κατήγγειλε παράλληλα γκεμπελικό δίκτυο άθλιων συκοφαντικών διαρροών με αυτουργόυς στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και χαρακτήρισε τις κατηγορίες εναντίον του παιδαριώδεις.

Αμέσως μετά τις κεντρικές τους ομιλίες οι δύο πολιτικοί αρχηγοί επιδόθηκαν σε σκληρό μπρα ντε φερ με τον μεν κ. Βενιζέλο να χαρακτηρίζειψευδεπίγραφα ριζοσπάστες τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης να συστήνει στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ αυτοσυγκράτηση όταν φθάνει στο όριο της αυτογελιοποίησης.

Προβληματισμός υπάρχει πάντως έως αυτή την ώρα στους κόλπους των κοινοβουλευτικών ομάδων της συγκυβέρνησης για το εάν θα ψηφίσουν σε όλες τις κάλπες ή μόνο σε αυτή που αφορά τον πρώην Υπουργό Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Η ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα ξεκαθάρισε πάντως ότι οι βουλευτές του κόμματος της θα ψηφίσουν λευκό για Παπανδρέου και Παπαδήμο, ενώ πρόσθεσε ότι κατά τη γνώμη της η αλήθεια δεν θα λάμψει.

Στη Βουλή συμπληρωματική αναφορά

Διαβιβάστηκε πριν από λίγο στη Βουλή από τον υπουργό Δικαιοσύνης, συμπληρωματική αναφορά του οικονομικού εισαγγελέα με επισυναπτόμενα έγγραφα σχετικά με την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ». Όπως ενημέρωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Ευ. Μεϊμαράκης, έδωσε εντολή στις υπηρεσίες τα κόμματα να έχουν άμεση πρόσβαση προκειμένου να δουν τι περιέχει και πως μπορούν να τα αξιοποιήσουν στην συζήτηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες περιέχεται το επίχαμο στικάκι, το αντίγραφο του USB, αλλά και οι καταθέσεις των συγγενικών προσώπων του πρώην Υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου

Την ίδια ώρα, θα κληθεί για εξηγήσεις η δικηγόρος, πρώην συνεργάτης του Ιώαννη Διώτη, ως ύποπτη για τη διάπραξη του κακουργήματος της νόθευσης εγγράφου από κοινού.

Αναβολή της ψηφοφορίας ζήτησαν Παπαρήγα - Καμμένος

Την αντίδραση της ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα προκάλεσε η «νυχτερινή» όπως είπε διαβίβαση στην Βουλή από τον υπουργό Δικαιοσύνης, συμπληρωματικής αναφορά του οικονομικού εισαγγελέα με επισυναπτόμενα έγγραφα σχετικά με την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ».

Όπως είπε ο κ. Μειμαράκης έδωσε εντολή στις υπηρεσίες τα κόμματα να έχουν άμεση πρόσβαση προκειμένου να δουν τι περιέχει και πως μπορούν να τα αξιοποιήσουν στην συζήτηση.

Κατόπιν τούτου, η κ. Παπαρήγα διερωτήθηκε πως είναι δυνατόν η Βουλή να ψηφίσει απόψε τη στιγμή που η συμπληρωματική δικογραφία μπορεί να περιεχέι απαλλακτικά στοιχεία για κάποιον απο τους εγκαλούμενους.

Στην πρόταση της να αναβληθεί η ψηφοφορία συμφώνησαν και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, ωστόσο το σώμα δια εγέρσεως αποφάσισε η ψηφοφορία να διεξαχθεί κανονικά απόψε.

Διαβάστε τη προηγούμενη είδηση εδώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα