Επιστρέφει ο λοχίας Μπέργκνταλ

Ο αμερικανός λοχίας Μπάουι Μπέργκνταλ, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος μετά από πέντε χρόνια αιχμαλωσίας στο Αφγανιστάν θα επιστρέψει την Παρασκευή στις Ηνωμένες Πολιτείες, επιβεβαίωσε το Πεντάγωνο.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας ο Μπέργκνταλ ο οποίος μετά την απελευθέρωσή του, στις 31 Μαΐου, νοσηλευόταν σε αμερικανικό στρατιωτικό νοσοκομείο στην Γερμανία θα μεταφερθεί σε ένα άλλο στρατιωτικό νοσοκομείο στο Σαν Αντόνιο του Τέξας.

Ο Μπάουι Μπέργκνταλ,
πέρασε πέντε χρόνια ως αιχμάλωτος των Αφγανών ανταρτών και απελευθερώθηκε στο πλαίσιο της ανταλλαγής με κρατούμενους Ταλιμπάν που βρίσκονταν στις φυλακές του Γκουαντάναμο. Η ανταλλαγή αυτή προκάλεσε την σφοδρή αντίδραση της αντιπολίτευσης υπό την ηγεσία των ρεπουμπλικάνων καθώς έγινε χωρίς πρώτα να έχει ενημερωθεί το αμερικανικό Κογκρέσο.

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τσακ Χάγκελ υπερασπίστηκε το χειρισμό της υπόθεσης λέγοντας ότι το χρονικό πλαίσιο για την απελευθέρωση του αμερικανού λοχία ήταν στενό και αβέβαιο, αναγκάζοντας την κυβέρνηση να προχωρήσει στην ανταλλαγή πριν να κοινοποιήσει το θέμα στο Κογκρέσο.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα