«Επίσπευση των διαπραγματεύσεων»

Ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, ζήτησε την επίσπευση των διαπραγματεύσεων μεταξύ Λευκωσίας και τρόικας. «Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, η Κύπρος και η τρόικα θα πρέπει να επιταχύνουν τη διαδικασία», τόνισε ο κ. Γιούνκερ, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα βρεθεί απάντηση στα «πολύ σοβαρά» προβλήματα της χώρας, «τις επόμενες εβδομάδες».

Ο πρόεδρος

του Eurogroup χαρακτήρισε τη συνάντηση με τον Κύπριο πρόεδρο «εξαιρετική», επισημαίνοντας τους δεσμούς φιλίας που τον συνδέουν με τον κ. Χριστόφια.

Η Κυπριακή Κυβέρνηση θεωρεί ότι έχει διευκρινίσει επαρκώς τις προθέσεις της, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, σχολιάζοντας τις υποδείξεις του προέδρου του Eurogroup.

Σε δηλώσεις στο ΡΙΚ ο κ. Στεφάνου είπε ότι η κυβέρνηση, ετοιμάζει τις αντιπροτάσεις της, τις οποίες θα παρουσιάσει σύντομα για να αρχίσει η διαπραγμάτευση με την τρόικα.

Ανέφερε επίσης ότι υπάρχουν ακόμα κάποιες εκκρεμότητες, σημειώνοντας ότι παραμένει να συμφωνηθεί το ποσό που απαιτείται για ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Όπως είπε, πρόκειται για καθοριστικής σημασίας ζήτημα, με το οποίο ασχολείται η Κεντρική Τράπεζα σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα