Επίσκεψη-αστραπή του Ραχόι στο Αφγανιστάν

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι πραγματοποίησε το Σάββατο αιφνιδιαστική επίσκεψη στην Καμπούλ για να γιορτάσει παραμονές Χριστουγέννων με τις δυνάμεις της χώρας του που έχουν αναπτυχθεί στο Αφγανιστάν, μετέδωσαν τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Ραχόι, που συνοδεύεται από τον υπουργό Άμυνας Πέδρο Μορένες, αναμένεται επίσης να συναντηθεί με τον πρόεδρο του Αφγανιστάν Χαμίντ Καρζάι, σύμφωνα με τον Τύπο.

Αυτή η επίσκεψη αστραπή στο Αφγανιστάν είναι η πρώτη του επικεφαλής της δεξιάς κυβέρνησης μετά
την άνοδό του στην εξουσία πριν από ένα χρόνο, υπογραμμίζει η εφημερίδα El Pais, διευκρινίζοντας ότι ο αριθμός των ισπανών στρατιωτών στη χώρα αυτή "έχει ήδη μειωθεί κατά 10% επί συνόλου 1.521 ισπανών στρατιωτών που υπηρετούν στο Αφγανιστάν, στην αποστολή που έχει εγκριθεί" από το κοινοβούλιο, στο πλαίσιο της διαδικασίας αποχώρησης των ισπανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν.

Η αποχώρηση αυτή που θα συνεχιστεί το 2013 και θα ολοκληρωθεί το 2014 αναμένεται εξάλλου να περιληφθεί στην ατζέντα των συνομιλιών μεταξύ του Μαριάνο Ραχόι και του Χαμίντ Καρζάι, γράφει η El Mundo.

Μετά την Καμπούλ και μια επίσκεψη στις ισπανικές δυνάμεις που σταθμεύουν στο γενικό στρατηγείο του ΝΑΤΟ, ο πρωθυπουργός Ραχόι θα μεταβεί στην ανατολική επαρχία Χεράτ όπου υπάρχει μια ισπανική βάση επιμελητειακής υποστήριξης και κατόπιν στη βάση Κάλα-ι-νάου στη βορειοανατολική επαρχία Μπαντγίς.

Πηγή: ΑΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα