Στο EWG το ελληνικό αίτημα

Ο Mισέλ Ρέινς, εκπρόσωπος του Προέδρου του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ ανακοίνωσε μέσω twitter ότι το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για πρόγραμμα βοήθειας από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (ESM) θα εξεταστεί από την Ομάδα Εργασίας της Ευρωζώνης (ΕWG) και όχι από το Eurogroup. O ίδιος εκπρόσωπος εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η εξέταση του ελληνικού αιτήματος μπορεί να εξεταστεί από το EWG και δεν συντρέχει λόγος

να συγκληθεί τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.Το αίτημα κάνει λόγο για τριετές δάνειο/πρόγραμμα, ενώ υπάρχει δέσμευση για εφαρμογή φορολογικών και συνταξιοδοτικών μέτρων από την επόμενη κιόλας εβδομάδα.

Εντός της ημέρας αναμένεται να συνεδριάσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για να εξετάσει το ενδεχόμενο παροχής περαιτέρω ρευστότητας, μέσω του μηχανισμού ELA, προς τις ελληνικές τράπεζες.

«Βρισκόμαστε σε τεράστια πίεση χρόνου αναφορικά με την Ελλάδα»", δήλωσε ο Έβαλντ Νοβότνι, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, ενώ πρόσθεσε πως το θέμα του δανείου-γέφυρας για την Ελλάδα δεν είναι επίκαιρο όσο δεν υπάρχει νέο σχέδιο διάσωσης της χώρας. Επίσης, όπως έγινε γνωστό δεν θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη για σήμερα τηλεδιάσκεψη του Eurogroup.

Keywords
Τυχαία Θέματα